Czesc,
Szanowni forumowicze czy macie jakies doswiadczenie z tarczami mikoda?? Musialbym zaczac pomalu sie rozgladac za zmiana tarcz przednich i patrze co na rynku.
Prosze o opinie,
Wersja do druku
Czesc,
Szanowni forumowicze czy macie jakies doswiadczenie z tarczami mikoda?? Musialbym zaczac pomalu sie rozgladac za zmiana tarcz przednich i patrze co na rynku.
Prosze o opinie,
Tak miałem doświadczenia, polecam te tarcze.Z tego co wiem to nasz Polski wyrób,w połączeniu z klockami trw i ate spisywało się bardzo dobrze. Obecnie mam założone na swojej 7 z przodu nawiercane mikody i klocki ferodo i złego słowa nie moge powiedzieć.Jedyne co zauważyłem na minus to zużywają się szybciej.Ogólnie kolego polecam / biorąc oczywiście pod uwagę stosunek cena do jakości
Dzieki za info - i chyba sie skusze zeby je zakupic. Z tego co wiem to robia je w Czestochowie.
Dokładnie, zanim się zdecydowałem do tak ciężkiego auta jakim jest 7 (tym bardziej automat) to zbierałem opinie- kolegów, mechaników etc. Polecili, zwrócili uwagę na poprawne dotarcie i dobrej jakości klocki z czujkami. Teraz mam nawiercane ale wcześniej w chevrolecie miałem gładkie i spokojnie dawały radę
mam nawiercane z przodu z klockami ate- polecam ale czasem przypiszcza....
Ja tez polecam tarcze Mikody wprawdzie nie mialem ich w 7er a w mercedesie 300ce . Sprawowaly sie rewelacyjnie .
zamowilem wlasnie te tarcze - nacinane - gadalem tez z zaprzyjaznionym mechanikiem i mowi ze tarcze sa naprawde ok i daja rade. Podziele sie odczuciami jak zaloze i troszke pojezdze.
Nacinane tarcze i sportowe klocki zawsze będą miały mniejszą wytrzymałość od zwykłych tarcz i klocków. Skuteczność hamowania może i się poprawi choć to raczej opony mają na to większy wpływ niż tarcze i klocki w codziennej eksploatacji. No i dozowalność może się pogorszyć.
na nacinanych i nawiercanych mikodach jeżdżę już prawie 3 lata i szczerze polecam. fakt że po takim czasie widać już ślady zużycia ale jak pisali koledzy wcześniej stosunek ceny do jakości jak najbardziej ok. i dla mnie dużym + jest to , że to nasza rodzima produkcja :smile:
Odświeżam temat ponieważ poszukuję dobrych tarcz do swojej niuni. Jednak na stronie mikoda.pl nie widzę tarcz przednich do e38, jedynie tylne. Czy tarcze podchodzące do 735 przypasują do 740 (4.4)?