Witam serdecznie.Mam problem, bo nie wiem jakie dystanse zalozyc i czy wogole da sie do felgi styling 32 .Parametry felg przod 8*18 ET20 tyl 9*18 et22 otwor centrujacy 72,6mm oczywiscie do E38. Z gory dziekuje
Wersja do druku
Witam serdecznie.Mam problem, bo nie wiem jakie dystanse zalozyc i czy wogole da sie do felgi styling 32 .Parametry felg przod 8*18 ET20 tyl 9*18 et22 otwor centrujacy 72,6mm oczywiscie do E38. Z gory dziekuje
W jakim celu chcesz zakładać te dystanse?
Felgi które opisałeś są dedykowane do E38.
Ja miałem do takich dołożone po 40 mm na oś (20 mm na stronę). Wygląd bardzo na plus, ale z tyłu trzeba było podgiąć ranty, bo przycierało. Po zagięciu rantów w bardzo dużej dziurze czasem koło zahaczało jeszcze o plastikowe nadkole. Bezpieczne, w których nic nie trzeba będzie zmieniać, to raczej 12, może 15 mm (ale tutaj głowy nie dam sobie uciąć).
Ja mam 15mm na każdej stronie przy oponach 255 z tyłu a sądzę ,że 20mm spokojnie przy tej oponie wchodzi.Co do przodu nie używam dystansów .Mam oponę 245 i jak do tego by jeszcze doszedł dystans to zle sie wtedy autko prowadzi szczególnie w koleinach.Mowa oczywiscie o styling 32.
Ja miałem przód i tył po 20 na stronę i tył zawadzał, także 15 masz na styk widocznie :-)
Faktycznie masz rację! Przyjrzałem się temu wszystkiemu i 15mm z tyłu to juz jest faktycznie na styk. Jakie miałeś szerokie opony z przodu a jakie z tyłu?Jak Ci się prowadziła na dystansach z przodu?