-
Gaśnie!!! Pomocy....
... ponieważ to cholernie niebezpieczne, zdarzyło się kiedyś, że zgasła podczas wyprzedzania tira (mniej więcej w połowie), oj włosy zjeżyły mi się na karku. Samochód - e38 730d m57 z 1999 roku, objawy - podczas gwałtownego przyśpieszenia, kiedy pedał wciskamy prawie do końca (przy kick-down prawie 100 na 100 zgaśnie), obroty hmmm... różnie najczęściej koło 4 tyś ale bywa, że zgaśnie koło 3 tyś. Samochód przyśpiesza i nagle szarpnięcie i gaśnie, błędów w kompie brak.
Może któryś z kolegów miał już ten problem.
Wielkie dzięki i pozdrawiam.
-
robiłem ostatnio x5 3.0d z takim problemem, najlepiej jak być podpiął kompa i sprawdził ciśnienie wstępne paliwa parametr PRE-SUPLLY PRESURE w inpie, jeśli podczas przyspieszania spada poniżej 2.3 bara to masz 2 opcje albo padła pompka w baku po stronie pasażera ma za zadanie przepompowywać paliwo z komory do drugiej komory baku, albo padła pompka pod progiem albo tylko ta pod progiem już nie wydala , nie kręci czasem za długo? w x5 musiałem wyciągać bak bo okazało się że w baku było coś jak smoła i zatykało sitko na pompce. Jak wszystko jest ok to ciśnienie przy maksymalnym obciążeniu nie powinno spadać poniżej 3.0 bara. Na wolnych powinno być w okolicach 3.6-3.7 bara.
-
Miałem identyczny problem , wpierw komputerem sprawdzone pompki byly ok podczas testu z obciazeniem , wiec obstawialem " regulator cisnienia paliwa " został wymieniony .. , ale dalej gasł . Pojechałem do serwisu bosch-a na sprawdzenia wtrysków bo to bylo juz niebezpieczne podczas wyprzedzania , gdy auto gasło .. , ( komputer dawkowanie pokazywal w normie ) dopiero , gdy w BOSCH-u rozebrali mi wtryski na czesci pierwsze bylo widac uszkodzenia wtrysku , efekt : 2 wtryski przelewały .
Mi , gdy auto gasło wyskakiwał bład " Fuel injection problem " . , gasł tylko przy kick downie w okolicach 3.7 tys obr 4 tys obr .
-
Bardzo dziękuję Wam Chłopaki za odpowiedź. Jutro podepnę inpę i zobaczę jakie mam ciśienie wstępne. Co do baku to w żony 2,5 tds taki syf był, że aż nie do wiary. Maź nie paliwo, może to to przytyka... Zdam relację czy to coś dało. Pozdrawiam. A przepływka? Czytałem jakiś post. Co prawda live data pokazuje, że działa ale... jak wiemy z tym urządzeniem różnie bywa.
-
posprawdzaj pompki przy inpie podczas jazdy , jezeli beda okej ja bym wymienil filtr paliwa i sprawdzil , jak zgasnie to regulator bym obstawiał czasami sie przycina , a potem to juz wtryski .. ja tak przechodzilem ten etap tak jak mowilem , u mnie 2 wtryski przelewały .