-
Pozdrawiam Wszystkich
Witam. Jestem nowy na forum, ale starym użytkownikiem "siódemek" :-) Jeżdżę już trzecią "siódemką", a beemką w ogóle piątą. Teraz posiadam e38 4,4 l z M-pakietem i w zasadzie nie mam z nią żadnych problemów. Drobne usterki usuwam sam, a te większe, oby się nie pojawiły.
-
-
Witam, pokazuj to twoje cudo a jak masz foto ex 7er to też dawaj:D kilka razy w roku goszczę w LKS to może kiedyś uda się spotkać.
-
-
W I T A M
pochwal sie fotkami
-
2 załącznik(ów)
Postaram się zrobić i wrzucić fotki swojej "buni" , ale jesli chodzi o wygląd, nie wyróżnia się wiele z zewnątrz od innych. Zauwazyłem, że ma mocno obniżony przód (w porównaniu do standardu) i zawieszenie jest także sztywniejsze. Wewnątrz rzuca się najbardziej w oczy licznik z pakietu M-Power z zakresem do 300 km/h i logo V8. W aucie ktoś zmienił oryginalną navi na MK4 (najpewniej jeszcze w za granicą). W Polsce poprzedni właściciel założył instalację gazową Prins. Zużycie gazu na trasie spada nawet poniżej 11 l, w mieście utrzymuje się w okolicach 20 l. Na benzynie, kiedy musiałem dojechać bez kasy w pewne miejsce, dałem radę zejść do 7,5 l ;-)
Jeśli chodzi o osiągi, to nie sprawdziłem dokładnie V max. , ale wydaje mi się, że nie ma ogranicznika, bo podczas jazdy próbnej w dniu kupna poszła sporo ponad 250 i nie było odcięcia.
Walczę w tej chwili z interfejsem i Inpą, i sporo czytam na forum, bo nie działa mi czujnik deszczu i telefon.
Wymieniłem centralkę i nic, a co do czujnika, program komunikuje o braku adaptacji (była zmieniana przednia szyba, to pewnie źródło problemu) Ostatnio spolszczyłem menu w kompie (polecam) i naprawiłem piksele w panelu klimy, a jak będę miał czas, zajmę się tymi w liczniku, chociaż brakuje ich tylko kilku.
Poza tym, jestem naprawdę zadowolony z auta, a że jest z roku 96, nie spodziewałem się, że to będzie takie oczywiste :-)
Aha, mam jeszcze jeden dość uciązliwy dla mnie problem, bo robię zazwyczaj długie trasy... Nie działa mi RDS w radiu. Wie ktoś może, jak to ugryźć ?
Załącznik 4632Załącznik 4633