-
trzesie
witam po raz kolejny pojawil sie juz u mnie 2 problem mianowicie gdy zaloze kola 18" jedzie normalnie wiadomo jest slabszy ale podczas hamowania i niewazne czy to 80km/h czy 12o km/h bardzo trzesie buda jakby kola mialy poodpadac,wiec zalozylem 15" i gdy hamuje jest ok nic nie trzesie ani nic jesdnak jak jade to czuje jakby cos bylo rozsypane na drodze mam wrazenie co chwile jakby droga byla dziurawa a jest to niemozliwe gdyz jezdze autostradami ma moze ktos jakis pomysl co ja moze bolec???
-
-
a jak już koła wyważysz i nie pomoże, to... opony do sprawdzenia czy nie są uszkodzone. Np. mogą mieć wybrzuszenia.
Temat rzeka, może być też zmęczony zawias, pierścienie centrujące...
Poszukaj na forum, były już dziesiątki podobnych problemów.
Pozdrawiam,
Marcin
-
kola wywazone opony sa nowe maja 2 tyg michelin zawias byl robiony,a jadac ciagle mam wrazenie ze jakbym jechal po drodze jak np po auto banie w niemczech z tym ze tu niema plyt i jest gladko a jest gorzej niz w niemczech
-
Znaczysie co było robione w tym zawiasie ?
-
U mnie w e39 też miałem taki problem, mianowicie podczas hamowania wyrywało mi kierownice z rąk. Pomogła zmiana wahacza :) Jedź do diagnosty i zobacz, czy nie masz gdzieś luzu ^^
-
w piatej jade raz jeszcze na kontrole tym razem do polaka bo te turasy to pieprza bez sensu 4 razy wywazali te same kola hehe co za tempaki polak za 1 razem wywazyl zawory tez 3 razy ustawiali i chodzil za pierwszym jak turbo diesel za drugim jak diesel z lat 87 a za 3 jak czolg pojechalem do polaka ktory wczesniej niemogl bo wymowili mu garaz jednak ze sprawa naglila podjal sie tego u siebie w garazu pod domem wiec fura lata jak ta lala mowil mi ze wogol nie bylo luzu zadnego hehe dobry ten niby german serwis operowany przez turasow co za porazka