Re: problem z eml bmw e32
Cytat:
Zamieszczone przez robertp
mam kilka pytan mam e32 750 gdy na jade na trybie ekonomicznym i przekraczam 150 odcina mi doplyw paliwa i gasnie zeby ja odpalic ponownie musze chwile odczekac
Skąd wiesz że paliwo odcina? Sprawdzałeś pompy paliwa gdy auto zdechło czy co?
Cytat:
a drugie pytanie dotyczy skrzyni biegow gdy przejade jakies 50 km to lewarek od biegow robi sie goracy
Przedmuchaj chłodnicę oleju skrzyni (pionowa po lewej stronie wisca) sprężonym powietrzem, ewentualnie wodą (ale nie pod dużym ciśnieniem!).
Sprawdź osłonę wydechu i wydech, czy Ci przypadkiem nie dmucha na skrzynię lub tunel.
Re: problem z eml bmw e32
Cytat:
mam kilka pytan mam e32 750 gdy na jade na trybie ekonomicznym i przekraczam 150 odcina mi doplyw paliwa i gasnie zeby ja odpalic ponownie musze chwile odczekac a drugie pytanie dotyczy skrzyni biegow gdy przejade jakies 50 km to lewarek od biegow robi sie goracy
stawiam na przedmuchy w tunelu ..u mnie też tak było ..lewarek aż parzył i nie było to winą chłodzenia...po prostu spaliny zagrzewały wszystko tunelu,co do reszty hmmm..gdyby bylo cos nie tak z przepustnicą...zaswieciła by ci sie lampka EML na desce..
Easy