-
różnice
Witam, może ktoś z was się orientuje jakie są dokładnie różnice pomiędzy skrzynią aut. w E38 z lat 94-95 a w późniejszych modelach i właśnie dlatego pytam bo z tą nowsza skrzynią miałem i mam dużo do czynienia i użytkuję ja na co dzień:) ale nigdy nie miałem styczności z tą starsza. Jestem obecnie w uk i planuje kupić tu anglika do polski na podroby lub w całości sprzedać i czasem w dobrym stanie z małym przebiegiem są 7ki z tą starszą skrzynią. Z góry dziękuję za jakiekolwiek sensowne odpowiedzi i pozdrawiam użytkowników bo sam jestem tu nowy:):peace:
-
w poczatkowych latach wychodzily skrzynie 5hp30 z silnikiem m60b40 pozniej sie zmieniły na 5hp24 z silnikiem m62b44 itd miały juz na przykład steptronic'i.
a czy mozna założyć 5hp30 do nowyszych... nie wiem- kiedyś było na forum ze ktoś kupił auto z założoną inna skrzynia ale źle to zrobili i były błędy- możliwe, że jak zajął by się tym ktoś kumaty to na pewno idzie coś zdziałać kwestia tego czy sie opłaca;)
-
Tylko mi tu nie chodzi o jakieś przekładki tej skrzyni;) a o to poprostu jak ona funkcjonuje, czy jest awaryjna itp bo mam zamiar przygonić do PL E38 4,4 na sprzedaż w całości lub na części ale chcę ją pojeździć 2miesiące;)