-
Tymczasowe OC w DE
Witam,
chcę kupić auto w DE, obecnie nie ma ono tablic, żeby się nim ruszyć muszę mieć tablice, żeby mieć tablice, muszę mieć ubezpieczenie. Stąd moje pytanie czy istnieje coś takiego jak np. 7 dniowe ubezpieczenie na podstawie którego wyrobią mi czasowe tablice rejestracyjne?
Wiem, że coś takiego istnieje w przypadku kiedy kupujemy auto i chcemy je wywieźć do PL.
Jak to wygląda w przypadku kiedy auto ma zostać zarejestrowane finalnie w DE?
-
Napisz PW do SEBKA ( administratora ) on powinien wytłumaczyć tobie jak to wszystko wygląda krok po kroku chyba że sam wypowie się w tym temacie :D
Ja niestety nie pomoge sorki :)
-
Kupujesz "żółte" tablice na 5 dni i tyle :) ja płaciłem 75 EURO :)
-
Dzięki za wskazówki.
Czyli żółte tablice (a wraz z nimi czasowe ubezpieczenie) załatwią temat.
ELVIS, jeszcze pytanie do Ciebie, rozumiem, że ubezpieczenie można kupić w jakiejś kanciapie, która jest obok wydziału komunikacji, czy kupujesz je w wydziale?
Znalazłem też TAKĄ firmę, która oferuje samo ubezpieczenie, na podstawie którego można dokupić żółte tablice, z tego co mi powiedziano, koszt takiego ubezpieczenia to 45EUR. Czy ktoś to już praktykował?
-
Możesz kupic nawet na granicy ,ale jest drogo ,przeważnie koło autokomisów maja kanciapy z tablicami i ubezpieczeniami i tam jest najtaniej :)
-
Obok kazdego urzedu komunikacji w DE tam gdzie ci wybija blachy kupisz ubezpieczenie do tych rejestracji.
Sa tansze i drozsze - musisz porownac.
-
Wszystko jasne w temacie. Dzięki Panowie za info.