http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Co...wiadomosc.html
Wersja do druku
te zera w śląskim i podkarpackim.
coś mi tu zalatuje słabą metodyką badania. nie możliwe, żeby były aż takie rozbieżnosci.
Na śląsku była mafia paliwowa przypominam i na 100% ona jeszcze nie padła mimo że wyroki zapadły hahaha więc tak kolorowo nie ma i chrzczone paliwo można kupić wszędzie :D
Mafia to była wszędzie, tylko nie wszędzie ją dopadli.Proceder co prawda przycichł, nie robi sie tego jak kiedyś w każdym opuszczonym GS-ie. Ja kupuję na Orlenie, problemów brak.
Ja na Śląsku tankuję na Lukoilu ,albo koło TESCO,albo koło Carreffoura i wszystko gra. :)
Ja na BP i na Lotosie
ja tylko na Shell-u :cool:
Ja leje tam gdzie natrafi się stacja,nie przyzwyczajam się do konkretnej,m30 jest wszystkożerne,ale gdybym miał silnik na bezpośrednim wtrysku napewno wybierałbym renomowane "tanksztele".
Te badania sa dziwnie przeprowadzane, niby nikt nie wie gdzie wpadna a mimo to nigdy nie znajduja nieprawidlowosci mimo, ze czlowiek wie, ze na stacji X i Y sa syfiaste paliwa...
Nie ma sie co sugerowac tymi badaniami tylko trzeba sie kierowac doswiadczeniem i zaufaniem.
Co do samych paliw to 90% stacji i tak sprzedaje paliwa Orlenu :D nie ma to znaczenia czy jest to Lukoil czy Shell bo i tak obie marki juz jakis czas temu podpisaly umowy z Orlenem, bardziej im sie oplaca brac nasze paliwa jak importowac do Polski swoje. Na dzien dzisiejszy to swoje paliwa ma juz chyba tylko Statoil i syfiasty Slovaknaft. Ja osobiscie do klekota polecam lac Verve, silniczek pracuje na niej kulturalenie i cichutko, co prawda nie widzialem nigdy szczegolowego badania labolatoryjnego tego paliwa ale wydaje mi sie, ze nie ma w nim lub jest w symbolicznych ilosciach dodawane biopaliwo. Normalny ON w porze letniej ma oficjalnie dodawane 7% tego rzepakowego gowna z wielkim akcentem na oficjalnie bo wiadomo jak jest w tym kraju.
najlepsze paliwo na Shelu kolega tankujac na Orlenie mial problem z silnikiem 4 letnia mazda 6 diesel zalal w RZ do pelna na shelu i silnik zyje jak nowy jezdzi ta mazda 7 lat i tylko juz tankuje na Shelu wiec nikt mi nie powie ze na orelnie jest dobre paliwo sma tez sprawdzalem i zupeknie inne spalnie na shel contra inne stacje!!!