-
światła drogowe
Witam
Dzisiaj zauważyłem że jak włączam światła drogowe (długie) przełącznikiem od siebie to tak naprawdę mocniej się świecą ksenony, zapala się kontrolka długich, a światła te drugie te od długich się nie zapalają. Ale jak pociągnę przełącznik do siebie to jest prawidłowo i palą się obie żarówki, tj. ksenon i ta druga wewnętrzna w lampie ale musiałbym tak trzymać palcem przełącznik. Mam nadzieje że to tylko problem przeprogramowania jakiś sterowników jak np. przy programowani świateł dziennych. Proszę o pomoc w tym problemie i może ktoś z okolic Zgorzelca byłby w stanie mi to naprawić, oczywiście zapłacę za robotę.
Pozdrawiam
-
Widzę las rąk:ohwell: To może chociaż podpowiedzcie w czym może tkwić problem. Czy to tylko trzeba przeprogramować czy może coś jest źle podłączone? :help:
-
Na moje oko to masz Bi-xenon,światła drogowe i mijania są realizowane za pomocą jednego żarnika ksenonowego oraz przesłon,powodujących odpowiednie oświetlenie drogi a normalna żarówka od tradycyjnych długich jest tylko do migania bo przysłony pewnie nie działają tak szybko aby spowodować mrugnięcie.
-
chyba biksenon w e65/66 to dwie żarówki ksenonowe w lampie
-
Bixenon to właśnie jeden palnik(odbłyśnik) i system przesłon.
W E65 i E60 na USA spotkałem się z opcją, że wewnętrzne światła nie zapalają się jako drogowe(otwiera się tylko przesłona w soczewce), ale przy mignięciu zapalają się zaś wewnętrzne lampy(a przesłona jest nieruchoma).
Wystarczy to przekodować za pomocą NCS expert i będzie się to zapalać tak jak sobie życzysz(czyli przy włączeniu drogowych, otworzy się przesłona i dodatkowo zapalą się wewnętrzne lampy).
Pisałem już o tym w tym dziale forum(chyba nawet podawałem wpisy które zmieniałem)
-
No właśnie mam wersje USA a te światła drogowe to kiepskie w porównaniu z tradycyjnymi gdzie zapalają się obie żarówki w lampie. Wielki dzięki za podpowiedź a forum przejże jeszcze raz może trafie na tego posta.
W takim razie ponawiam zapytanie. Czy ktoś z okolic Zgorzelca mógłby mi to przekodować, oczywiście zapłacę, sam nie mam czym i nie potrafię.
Pozdrawiam
Chyba znalazłem: http://7er.pl/showthread.php/22012-w...2-swiate%C5%82
Jeszcze raz dzięki
-
Napisz kiedy bys podjechal to zabiore cie do "dekodera" w Zgorzelcu ...
-
Przerabiałem temat wersja z us tak maja nie wszystkie w większości ,wystarczy dokodować i będzie gitara.Jak masz sprawnie działające oprogramowanie to podeśle ci procedurkę.
-
Do Sebek : Mogę jutro tj. piątek po 14 albo w sobotę. Jeżeli po niedzieli to np poniedziałek po 17.