witam i prosze o pomoc moj tds nie pali na cieplym czy jak wymienie pompe to trzeba ja jakos ustawiac czy wystarczy wlozyc i przykrecic?? mowie oczywiscie o pompie wtyryskwej
Wersja do druku
witam i prosze o pomoc moj tds nie pali na cieplym czy jak wymienie pompe to trzeba ja jakos ustawiac czy wystarczy wlozyc i przykrecic?? mowie oczywiscie o pompie wtyryskwej
Oczywiście, że trzeba ustawić dawkę. W Tomaszowie jest świetny pompiarz. Pompa musi być z nastawnikiem tego samego typu, były dwa. Inaczej będzie inna wiązka i komp.
a czy z e34 do e36 pasuje z tds???
a moze jest na to jakis myk zeby do zrobic nie wymieniajac pompy??
Popytaj tutaj, ja już dawno TDSem nie jeżdzę:
http://bmw-diesel.pl/forum/
Zacznij od tego jaki kolektor miała e34 i e36 bo może pasowac ,ale nie musi. Jaki rocznik aut był.
Kolektory były aluminiowe i plastikowe ,takie czarne :)
E32 TDS? :confused:
Oj tam,są 4,4 to i 2,5 może być:)
wyłane z ZTE/BLADE
Jedź do serwisu,nic nie zrobisz,nie ustawisz kąta wtrysku paliwa i dawki paliwa bez odpowiednich narzędzi.Pozatym musiałbyś sprawdzić jaką masz pompę czy z nastawnikiem potencjometrycznym czy indukcyjnym zanim kupisz zapasową.Jeśli nastawnik jest uszkodzony są firmy zajmujące się jego regeneracją,ale tak jak pisałem wcześniej,jedź do jakiegoś dobrego serwisu od pomp wtryskowych oni wszystko zdiagnozują.