tez to mam, ja jade na myjnie raz na jakis czas i tyle, na bież±co tylko szyby czyszcze :-) nie zastanawialem sie nawet czym to mozna umyc, chociaz jakbym mial siodeme to by mnie to pewnie bardziej interesowalo ;-)
Wersja do druku
tez to mam, ja jade na myjnie raz na jakis czas i tyle, na bież±co tylko szyby czyszcze :-) nie zastanawialem sie nawet czym to mozna umyc, chociaz jakbym mial siodeme to by mnie to pewnie bardziej interesowalo ;-)
Hej siema ja mam myjnie wiec wiec cos na ten temat najlepiej odrazu to usun±c na swiezo schodzi bez wiekszych problemow jesli juz masz slady najlepiej jest to usunac melczkiem do czyszczenia lakieru sonaxa ( jest bardzo delikatne i tak naprawde usuwa tylko warstwe "utleniona" powinno bez problemu zejsc a przy okazji nie usuniesz "czesci lakieru" ) mzoesz sproboewqac takze inne wszelkiego rodzaju pasty....jezeli te sladynie sa swieze to przy zwyklym myciu nie zejda. Wiec albo na biezaca` albo mleczko pozdawiam
to jest zywica...latem jak jest cieplo lepiej nie stawiac pod drzewem..mam taka paste sonax i tym to robie jesli mam jakies problemy tego typu..
najlatwiej to zmyc odmrazaczem do szyb, np takim http://www.autoland.pl/polski/mors.htm
Odmrazacz moze i jest skuteczny ale mleczko przy okazji zabezpieczy lakier ( choc troszke) :-)
wiesz ale niezawsze bedziemy smarowac mleczkiem auto, czasem na szybko i bez plam szybciej odmrazaczem
Na szybko to pewnie i odmrazacz dobry.....
a jezeli to zywica zeszloroczna to pewnie sie nie obejdzie bez czyszczenia lakieru wystraczy recznie ( ale troche czasu trzeba poswiecic ) i pamietaj jakbys to robi to nie na rozgrzany lakier i w sloncu... :-) pozdro
ja bym jednak próbował jakim¶ mleczkiem albo dobr± past± to usun±ć nie ma to jak sprawdzone metody
automax to dosc mocna pasta scierna, po zastosowaniu OK lakier jest ladny i blyszczacy tyle ze niczym niezabezpieczony, to ze sie blyszczy to dlatego ze sciera sie wierzchni± warstwe lakieru, po zastosowaniu pasty lekkosciernej powinno sie zabezpieczyc lakier np woskiem
ewentualnie żeby mieć pewno¶ć 100% i nie eksperymetować trzeba by się w ASO dowiedzieć czy nie maj± srodków do takiej konserwacji