Mam (powiedzmy) interfejs ELM 327 i Inpa nie wykrywa go - tzn nie łączy sie autem (E65) natomiast inny program wykrywa. Macie jakiś pomysł ?
Wersja do druku
Mam (powiedzmy) interfejs ELM 327 i Inpa nie wykrywa go - tzn nie łączy sie autem (E65) natomiast inny program wykrywa. Macie jakiś pomysł ?
Podstawa to dobrze skonfigurowana INPA, też miałem problem z komunikacją po zakupie fejsu z allegro . Wgrałem jakies pliki z neta i wszystko jest ok.
Był już taki temat w ciągu ostatnich kilku dni.
Na elm nie będzie działać. ELM jest tylko do diagnozy obd czyli silnika i ewentualnie skrzyni. Obsługują go programy specjalnie napisane pod niego. Do inpy trzeba kupić specjalny interfejs. Do roku 2007 wystarczy zwykły obd za 70 zł a do nowszych aut już potrzebny jest d-can za jakieś 200 z groszami.
Jakieś propozycje z allegro do wszystkich modeli
Ja kupiłem taki http://allegro.pl/hit-komplet-interf...048032456.html aukcja się zakończyła,ale ja bym zadzwonił i zapytał.Z tego co widziałem,to firma wystawia tylko po parę sztuk,gdy się sprzedają wszystkie to znowu wystawia!!W komplecie dostajesz linki do INPA i spolszczenie głównego menu.Obsługuje następujące modele:Załącznik 4145 i jeszcze troszkę starsze modele,oprócz e32. Mam właśnie to i nie narzekam. Inne modele to:e 39,52,38,36,34 i e31.
Adus81 a do którego roku ? po 2007 też działa ?
Aldik, wrzucałem już link do interfejsu, który łączy się po 2007.
A gdzie :)?