-
zakup e65 745LI z USA
Witam,
Mam kilka pytań konkretnie do e65 i nie za bardzo wiem gdzie wstawić takie ogólne pytania, wiec mam nadzieje ze mnie admin nie pogoni z tym postem:)
Panowie, czy sa znaczące różnice w częściach pomiędzy e65li 745 z USA a wersja Europejska?
Oglądałem ostatnio taka 745 z USA. Mam wrażenie ze nie przyspieszała tak jak 745 powinna. Oglądałem i jeździłem jakis czas temu 735 i wydaje mi sie ze ta 4.5 jeździła podobnie, mimo iz z danych katalogowych powinna sprintowac do setki w 6.3sek czyli ponad sekundę szybciej od 735. Wiem ze to tylko wrażenia i odczucia można sie mylić – to nie hamownia:) Samochód na pewno chce zabrac do mechanika ale czy on jest w stanie to jakoś zweryfikować po podpięciu komputera (a błędów od silnika nie będzie), na hamownie przecież nie bede ciągnął samochodu:)?
Czy na badaniu serwisant jest w stanie wykryć problem dręczący silniki n62 z nieszczelnością kanału chłodniczego ??
-
Jak podjedziesz do dobrego serwisu to na pewno ustalą ewentualne usterki i dowiesz się praktycznie wszystkiego. Ktoś na forum z Wawy poleci ci jakieś dobre miejsce.
-
Ktos cos jeszcze na te moje pytania > ???:)
Wlasnie moze na szybko podpowiecie gdzie warto podjechac w warszawie i gdzie beda mieli pojecie o takim samochodzie... raczej ASO czy to wyrzucenie kasy w bloto??
-
Daj jakis link do tego auta jak masz
-
W ASO trzeba zapłacić kilka stówek ale prześwietlą go tak że gość który sprzedaje auto na pewno zrobi się blady.
-
ta, pewnie. oni sprawdzja jak chca nikomu problemow nie robia.
-
Bavaria Motors .Czerniakowska....
-
...sam w niedlugim czasie sciagam z Chicago e65 760IL ...okres komuny mamy dawno za soba tak wiec czesci sa jaknajbardziej dostepne jedyne auto sprawdzic na dobrym serwisie i cieszyc sie z jazdy......
-
"Sebol" tu bardziej zastanawiałem się nie nad dostępnością tylko nad różnicami , czy części są inne do wersji USA i jak dużo jest takich różnic?
A co sadzicie o sprawie osiągów o której pisałem i o sprawdzeniu nieszczelności kanału chłodniczego co dręczy te modele (bo to silnik do remontu)
-
Co do osiagow to najlepiej bylo by przetestowac inna i "zdrowa" 745.
W e65 N62 jest duzo elementow ktore moga wplywac na moc silnika i trzeba je co jakis czas kontrolowac lub wymieniac:
- swiece
- cewki
- odma
- przeplywomierz
- sondy lambda
- filtr powietrza
- ewentualnie zalane olejem swiece i cewki
- sprawna skrzynia biegow - konwerter
Problemu nieszczelnosci na pierwzsy rzut oka nie zdiagnozujesz.
Jest jedno miejsce w ktorym mozna zaobserwowac zaschniete slady plynu - lecz jezeli ktos swiadomie to przygotuje to nie jestes w stanie tego sprawdzic.
To miejsce to mala dziurka na przodzie, u gory bloku silnika, w okolicach pompy wody.
ASO BMW nie sa wcale takie chetne na dokladne sprawdzanie pojazdow i w zadnym wypadku nie dadza gwarancji na znalezione lub nie usterki.
Oddanie pojazdu do kogos kto sie na tym naprawde zna uwazam za lepsze rozwiazanie.