-
wyswietla mi bład
mam pewien problem gdy dziś rano wsiadłem bo mojego auta przekręciłem kluczyk pokazał mi sie błąd na wyświetlaczu CHECK PARK LIGHTS myślałem ze żarówka mi padła od stopu lub postojowa lecz sprawdziłem i wszystko jest ok! proszę o pomoc jeśli ktoś wie co morze byc przyczyną! pozdrawiam.
-
jesteś pewien tego komunikatu? Powiem że pierwsze widzę.
-
No park lights to będą po polsku postojówki... Miałem to jak wywaliłem swoje do montażu ringów. Zakładam że masz auto w specyfikacji europejskiej (w amerykańskiej park lights trochę się różnią).
A jesteś pewien że wszystkie są w porządku? Może też być tak, że któraś żarówka nie styka czasami - i wtedy widać komunikat, a po chwili załapuje. Sam miewam tak z tylnymi i z przeciwmgielnymi... :hah:
Obadaj czy temat jest powtarzalny.
-
Ja jak zamienilem postojowki na ledy to mam check park lights. Sprawdz zarowki, moze styki sa zabrudzone, zardzewiale, wyszczysc dokladnie.
-
Miałem to samo. Błąd dotyczy świateł postojowych. Tak jak koledzy pisali może któraś nie stykać dobrze i wtedy mimo że będą wszystkie świeciły to będzie błąd. Możesz też mieć już stare żarówki, powyjmuj i posprawdzaj czy nie widać że są zurzyte, oczyść styki itp. Ja tam wymieniłem wszystkie żarówki w tylnych lampach. Ale żarówki już miałem wiekowe. Chyba od nowości tam były. Szkło żarówek było już brązowawe a nie czyściutkie białe i widać było że już swoje wypracowały :)
-
wymieniłem cały komplet żarówek i błąd zgasł! dzięki za pomoc! pozdrawiam!
-
no to świetnie że się udało :)
całe szczęście że mamy Bmw a nie mercedesy
mój znajomy ma S klasę w 140 i tam również wyświetla się że żarówka jest przepalona tylko że panowie z mercedesa nie wpadli na to żeby podać w komunikacie która to żarówka
może to być równie dobrze od świateł, jak i lampka w bagażniku :D
tu przynajmniej wiemy czego szukać… ;)