-
mrozy a lpg
witam mam takie pytanie czy lpg może zamarznąć przy temp ok -25stC??jadać w tej temp przełączył mi się na pb(nie jak by gazu byłó mało tylko jak by sie rozłączył)stanąłem by zobaczyć na parownik ale on gorący instalcja BRC silnik m60b30 do teraz nigdy mi tak nie robił<zly>:(
-
To musisz udać się do gazownika. On temu powinien zaradzić żeby nie zrzucał się sam na Pb.
-
ale parownik cieply fakt filtry wymieniane jakies 10tys km temu z tym gaziarzem to lipa bedzie bo jutro jade na austrie:(
-
Ja miałem takie przytpadki sporadycznie na zimnym silniku że potrafiło zrzucić na Pb. W każdym badź razie jak znowu zrzuci to przejedź troche na Pb i ponownie przełącz na gaz. To tak na szybkiego :-)
-
prubowałem pojezdzic na pb i przełączyć na lpg ni uja:( do tego jeszcze pompa paliwa mi ........ bo ledwo jezdzi i telepie nim jak stara.... na gazie jak juz zlapie lpg wsio normalnie ma moc silnik rowno chodzi,to był moj 1 raz :(
-
kolego przymarza wielozawór przy butli ,weż suszarkę i podgrzej
-
o to już jest jakiś sposób:) sprawdze to dzieki kolego jędrek:)
-
a jeśli ten elektrozawór z filtrem fazy ciekłej nie masz przykręcony do parownika tylko jest na boku to też może w nim przymarzać
-
cos puscilo bo przelancza na lpg ale to nie byl wielozawór tylko coś z przodu auta moze jakies kabelki przymarzły pieron wie
-
Podobno jak temp. przełączania jest ustawiona za nisko to wtedy przełącza z powrotem na lpg(w moim przekonaniu w momencie gdy termostat otworzy duży obieg temperatura cieczy obniża się ) komp zczytuje błąd z czujnika temperatury i żeby znów przełączył na lpg trzeba go wyłączyć i włączyć , no i oczywiście temperatura w układzie chłodzenia musi wzrosnąć .