podlącze sie do tematu,
czy ktoś może zna to auto ?
http://otomoto.pl/bmw-750-750il-C22375250.html
Z tego co sie dowiedzialem wlaścicielem jest szef warsztatu elektroniki w lodzi przy ul. wydawniczej,
niestety o samym aucie dużo nie wiem
pozdrawiam
Wersja do druku
podlącze sie do tematu,
czy ktoś może zna to auto ?
http://otomoto.pl/bmw-750-750il-C22375250.html
Z tego co sie dowiedzialem wlaścicielem jest szef warsztatu elektroniki w lodzi przy ul. wydawniczej,
niestety o samym aucie dużo nie wiem
pozdrawiam
Nie podłączaj się do innych tematów, bo się tworzy bajzel. :)
Wydzieliłem Twoje zapytanie.
A ja mam pytanie do znawców e38, czy przy silniku 5.4 nie powinna być skrzynia steptronic?
Co do auta to brzydko obszyta kiera :) pewnie była robiona przez ten niski przebieg :D
nie zam się ale chyba:
1. powinien być
2. to zapewne jest 5.2(patrząc na rocznik) a nie 5.4 i dlatego taka a nie inna skrzynia
ale to tylko moja baaardzo szczątkowa "wiedza" i coraz bardziej się waham
Ogólnie na pierwsze wrażenie to ładna ciekawe w jakim stanie są fotele, bo nie ma zdjęć, to ci mi się od razu spodobało to kieruneczki usa :)
1. Nie powinien i dziwne gdyby był - steptronic po FL, a to jest przedlift, więc ma zwykłą skrzynię jak najbardziej adekwatną do motorowni 5,4 sprzed liftu.
2. Silnik 5,2 ? Szczerze nie znam, nie słyszałem, nie widziałem. W 750 e38 był tylko M73 i m73N, obydwa po 5379ccm pracujące raz ze ''starą'' skrzynią bez steptronica i po FL razem z nim.
Z mojej wiedzy tyle na ten temat.
A auto w sumie ciekawe, chociaż jak na właściciela warsztatu nie powala na kolana, no i niestety LPG...
Steptronik wszedł jakoś koło 1996r., więc to nie kwestia liftu. Ta jest z '95r. więc nie ma step'a.
Auto widziałem na żywo, bo jest to auto właściciela warsztatu, w którym zakładałem instalację gazową. Wrażenie na pierwszy rzut oka robi dobre, wnętrze jak na ten rocznik według mnie nie zniszczone. Trochę mu brakuje poliftowych nakładek na progi - skoro zrobił lift przodu, mógł to zrobić porządnie, razem z nakładkami. Ogólnie jak ktoś szuka 750tki w tym przedziale cenowym, można obejrzeć.
dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem :)