witam od jakiegos czasu wlacza mi sie tryb awaryjny tylko jak wchodze w zakrety lub jade pod gorke czy jest to mozliwe ze mam za malo oleju w skrzyni dodam ze jest to moja pierwsza bmw 7er prosze was o pomoc
Wersja do druku
witam od jakiegos czasu wlacza mi sie tryb awaryjny tylko jak wchodze w zakrety lub jade pod gorke czy jest to mozliwe ze mam za malo oleju w skrzyni dodam ze jest to moja pierwsza bmw 7er prosze was o pomoc
komp komp i jeszcze raz komp
potem wróżenie :D
podstawa ;poziom oleju . moim zdaniem napewno masz niski poziom na zakręcie lub pod górke pompa zasysa powietrze i jest spadek ci¶nienia i wpada w tryb awaryjny .komp nic Ci nie powie że jest mało oleju
Na bank za niski poziom oleju. Komp swoj± drog±.
koledzy bylem w piatek u mechanika i sprawdzal mi stan oleju i mowil ze jest stan
A kompa Ci ten mechanik podpi±ł ??
nic nie sprawdzal na kompie widocznie taki mechanior
Doci¶nij oleju na zimnej skrzyni i problem zniknie...jeżeli sprawdzał poziom na gor±cej skrzyni to możliwe,że mogło lekko ciekn±ć z korka i mechanior stwierdził,że poziom jest...u mnie było podobnie a skrzynia przy przyspieszaniu jęczala jak wsciekly pies,szczególnie na zimnej skrzyni.Po dolaniu oleju na zimnej na maxa wszystko jest OK...skrzynia 5HP30.Pozdrawiam.