-
730d E38 z Pruszkowa
Witam Wszystkich Serdecznie
Na imię mam Piotr i pochodzę z Pruszkowa.
Od kiedy zrobiłem prawo jazdy (czyli od ponad 6 lat) przemieszczałem się samochodami brata, siostry albo kolegów. Bardzo długo zastanawiałem się nad kupnem własnego samochodu. Własny samochód to ciągłe wydatki na utrzymanie w należytym stanie oraz cena paliwa skutecznie odstraszała mnie od zakupu własnych 4 kółek.
Na początku szukałem mercedesa SEC'a 560 ale po obejrzeniu wielu egzemplarzy doszedłem do wniosku że to nie jest samochód na moją kieszeń.
Od 1,5 roku za namową kolegi zacząłem szukać bmw. Poszukiwania zacząłem od E46 coupe przechodząc przez serie 5 i kończąc na 7er ;)!!.
Wymarzonej siódemki szukałem równo rok do wczoraj. To było 7 bmw z serii siedem jakie oglądałem. Dla czystej ciekawości obejrzałem egzemplarz z 1995 roku który kosztował 14 tyś zł i egzemplarz z roku 2001 w pełnej opcji za 36 tyś zł.
Przy wyborze samochodu największy problem sprawiło mi wybór odpowiedniej jednostki napędowej.
Na samym początku chciałem mieć 3.0D ale po niedawnych zapowiedziach podwyżki cen ropy zapragnąłem mieć 4.4 V8.
Trafiło mi się 730d z 2001 roku w pełnej opcji za niecałe 25 tyś zł. i przebiegiem 226 tyś km.
Podczas oględzin samochodu byłem zszokowany stanem (myślałem że to będzie kolejny styrany samochód). Jak go zobaczyłem i się przejechałem to wiedziałem że to jest to czego szukałem przez tyle czasu.
Link do ogłoszenia. http://moto.allegro.pl/ostatnia-tak-...964921421.html
Samochód pod względem mechanicznym jest w 100% sprawny i zachowany w doskonałej kondycji.
Mam do was pytanie.
Gdzie mogę znaleźć/kupić maty grzewcze (najlepiej z masażem) do foteli i tylnej kanapy ??
Pozdrawiam
MaxDamage ;)!!
-
siemasz, witamy na forum. i od razu zpraszamy na spoty (dział - planowane spotkania)
tylko jaki to long??? żaden long
stan wnętrza robi wrażenie :hail: naprawdę.
jak ktoś pisze tak: Jest to najbogatsza wersja tego samochodu jaka mogła być wydawana w tym czasie...
to mnie śmiech ogarnia :D
zgłebiaj forum a zobaczysz ile jeszcze brakuje wyposażenia w twoim i tak kozackim aucie.
tak czy siak, WITAMY
-
Nie napisałem że to jest wersja long
Wersja long to według mnie inna liga ;)
Mój brat ma E66 750 w longu i tam nie pisał bym co jest a raczej czego niema :D (a jest tam chyba wszystko co można było zamontować).
Często naprawiam auta znajomym oraz rodzinie więc nie jest dla mnie problemem zamontowanie dodatkowego wyposażenia w tym bmw ;)!! . Przy wyborze kierowałem się nie tylko komfortem jazdy ale również niezawodnością, dostępnością części oraz oczywiście ich ceną (dlatego zrezygnowałem z mercedesa).
Co do wnętrza auta ...
Patrząc na zdjęcia w ogłoszeniu myślałem że ktoś zrobił jakiegoś Photoshopa i wnętrze na żywo okaże się być totalną porażką (większość aut jakie oglądałem na zdjęciach wyglądały bardzo dobrze a w rzeczywistości to szkoda gadać). Tutaj miałem bardzo miłe zaskoczenia. Co więcej ten samochód jest w takim samym stanie jak auto które oglądałem za 36 tyś zł (tamta była granatowa, miała podgrzewaną tylną kanapę, fotel kierowcy był wygnieciony a kierownica trochę przetarta). Ten chodź ma przebieg 226 tyś a wygląda jak by niedawno wyjechał z fabryki. Nie mogłem uwierzyć że koleś sprzedaje go za taką kasę.
Moje pierwsze modyfikacje które przeprowadzę w najbliższym czasie:
-zmienić język na Polski lub chociaż Angielski :p
-zamontować kamerkę cofania (w nowej S klasie jaką miałem przyjemność jeździć była zamontowana ... coś pięknego ;)!! szczególnie na zatłoczonych parkingach z niezliczoną liczbą niskich słupków, donic itp.). Zaraz ktoś skomentuje że przecież masz PDC ... wiem ale kamera daje szanse zobaczenia przeszkody co jest bardzo pomocne np. w nocy i bardzo ułatwia życie i nie trzeba wychodzić z auta by ocenić sytuacje.
-zamontować maty grzewcze (najlepiej z opcją masażu jeśli gdzieś znajdę).
-jakieś fajne felgi na lato :cool:
Pozdrawiam
-
ja tylko komentuje treść ogłoszenia z allegro które linkowałeś :)
a tam jak byk jest napisane LONG
Wpadaj na spoty :D
-
czesc .
kamerka jak dla mnie zbedny gadzet ( przewaznie zawsze brudna i nic nie widac ) mam u siebie nawet na to nie patrze
tak jak pisze hugoslawek do maksymalnego wypasa to tam wiele brakuje , ale i tak autko fajne .
-
W I T A M
LONG to to nie jest na 100% (sprzedającego poniosło :peace:) natomiast autko ładne, jednak przy jednostce 4,4 mogłeś zdecydowanie pozostać.
-
Jak dla mnie straszny golas...
można dorwać lepszą wersję w tej cenie
Jak bym miał ją kupować to bym nawet się nią nie interesował już zaczynając od jednych z najuboższych foteli
przejedź się kiedyś autem z łamanym fotelem to będziesz wiedział o co mi chodzi
Fotele nawet nie są grzane, a zimą to jak nie Tobie to Twojej pani tyłek odpadnie bez grzania ;)
Brak klapy hydraulicznej którya praktycznie jest standardem
podwójne szyby były praktycznie w każdym dieslu
Stan niezły
ale jak dla mnie 3/10
-
longi z tego co wiem to nie wystepowaly w e38 w wersjach z silnikami diesla. Wyposazenie szalu nie robi, ale nie jest tez jakies najgorsze ;) Zreszta zawzse mozna doposazyc, a historii auta nie zmienisz ;)
Saillupus - w dieslu podwojne szyby to akurat bardzo rzadkie wyposazenie z tych co sa na allegro - hydrauliczna klapa tez nie jest czesto spotykana. Natomiast brak grzanych foteli - to fakt, az razi w oczy ta pustka pod panelem klimy ;)
-
Siemanko,naprawdę fajne autko,zadowolenia i bezawaryjności.
-
Witam na Forum. Widzę, że dyskusja się rozwija :) Miłego czytania info.