-
Problem E38 740D
Pierwszy problem to dziwna reakcja na pedał gazu, zaczyna reagować gdzieś po wciśnięciu 1/3...wcześniej nic stawiam na czujnik położenia przepustnicy ale ktos mi jeszcze mówił coś o jakimś potencjometrze w pedale gazu... Drugi problem to częsty brak mocy..tzn. Autko odpalam nagrzewa sie, kilka pierwszych KM powoli potem but... ciągnie ciągnie i nagle lipa... rozpędza się jak by miała z 100KM myślałem że to od tego czujnika położenia przepustnicy ale skrzynia zbija biegi i auto kręci do końca obr, raz nawet po takim kilku sekundowym ciśnięciu kick down zgasła... nie chciała odrazu odpalic tylko musiałem ją troszke pompować żeby zapaliła ( objaw jak by zabrakło paliwa ) wydaje mi się że pompa paliwa siedzi i od tego auto przychodzi w jakis tryb awaryjny czy coś,auto raz kopci na czarno a raz nie... 740D ma pompe tylko w zbiorniku czy jeszcze dodatkowa przy progu gdzieś?
-
Obstawiam przeplywke albo turbo moze wtryski. mozes podjechac do mnie to podmienimy przeplywomierze
-
zamowilem juz filtry powietrza i paliwa, przy okazji wymienie olej i zobacze czy cos sie poprawi.Jak sie dalej z tym nie ogarne to podjade.Wyslih tylko jakis naniar na siebie na pw.
-
objaw typowy dla sterownika turbiny... kopci czasami... brak mocy ( czasami) opóźnienie przy kick downie. W nastawniku jest plastikowy slimak ktory się wyciera i robią sie luzy...
-
gdzie tego sterownika szukac? tylko czemu ona czasem az gasnie z braku paliwa
-
z gaśnięciem sprawdz filtr paliwa... przy mrozach ropa robi się gęstrza jak rownież sa w niej pewne zanieczyszczenia które ograniczają przepływ paliwa. Inna kwetią czego Ci nie życze moze być pompa wysokiego ciśienia. Zacznij od tych najprostrzych i najtańszych. Przy problemach z nastwnikiem turbiny bedzie wyskakiwal Ci błąd przeplywomierza... nastawnik turbiny jest w plastikowej puszeczce na turbinie... Ciezko sie do niego dostac z jednej strony..
-
Jesli chodzi o pompy to z tego co sie interesowalem sa dwie.Druga masz gdzies w progu przy drzwiach kierowcy.Ja bym na Twoim miejscu posprawdzal przewody paliwowe , moze gdzies masz jakies pekniecie i moze to ja zamulac .