WItam otóż padł mi rozrusznik i teraz kwestia tego jak si do niego dobrać? czy trzeba sie dobierać z góry silnika czy od dołu?
pozdrawiam.
Wersja do druku
WItam otóż padł mi rozrusznik i teraz kwestia tego jak si do niego dobrać? czy trzeba sie dobierać z góry silnika czy od dołu?
pozdrawiam.
ja patrzyłem właśnie ostatnio i z góry raczej nie ma szans.... z doły z prawej strony silnika ale nie jestem pewien czy nie będzie trzeba czegoś jeszcze odkręcić żeby rozrusznik wyciągnąć. nie przyglądałem się aż tak dokładnie.
Rozrusznik wymienić w M60 trochę wysiłku kosztuje. Jedna śrubka jest odkręcana od góry a druga od dołu. Idzie to ogarnąć ale konieczny jest kanał lub podnośnik. Niezbędny przy tym będzie jakiś sześciopaczek :-)
Rozrusznik będzie z prawej strony cześciopaczek się przyda napewno i lepiej kanał:D jeśli masz osłonę silnika to zdejmi ją
6sciopaczek na osobie. Czyli do wymiany podeszliścmy od dołu. Naszym oczom ukazał się widok który odrazował jakże niesamowitą pomysłowość Panów konstruktorów silnika m60. Dolna śrubka spokojniie poszła ( jak i dwa 1 piwa również ) Dalej aby odkręcic 2 śrubkę trzbea było otworzyć kolejne piwo. I Zdemontować kolektory wydechowe :O. Pracę rozpoczeliśmy o godzinie 17.00 skonczyliśmy o 3.30 nad ranem. Pozdrawiam Dziękuje dobranoc :)
Ponawiam temat. Czy jest możliwość wyjęcia rozrusznika bez rozkręcania innych części ? słyszałem ze wstarczy koła skręcic w dobrą stronę. Mówimy o modelu e32 silnik m60b30
w e38 v8 rozrusznik wychodzi po zdjęciu osłony pod silnikiem i osłony termicznej koło kolektorów.
Tylko teraz czy w e32 będzie tak samo ? Bo nie za bardzo widzi mi sie rozkręciać 2 raz połowy auta.
Wystyrczy skręcić koła chyba w lewą stronę i rozrusznik wychodzi bez rozkręcania czegokolwiek, prócz w.w. pacjenta ;)