Witam,
Mam prośbę o poradę, gdzie mogę się zaopatrzyć w plastikowe regulatory do lamp xenonowych po liftingu?
Chciałbym się zaopatrzyć w zapas, aby w przypadku ich połamania móc szybko naprawić reflektor.
Piotr
Wersja do druku
Witam,
Mam prośbę o poradę, gdzie mogę się zaopatrzyć w plastikowe regulatory do lamp xenonowych po liftingu?
Chciałbym się zaopatrzyć w zapas, aby w przypadku ich połamania móc szybko naprawić reflektor.
Piotr
ASO - tam na pewno znajdziesz.
A masz połamane, czy potrzebujesz na zapas? Pytam, bo nie spotkałem się w E38 z połamanymi regulatorami, tak samo w E46. W e39 to notoryczny problem, także po liftingu
Są tam regulatory podobnie jak w E39 (takie białe plastikowe).
Ostatnio własnie rozebrałem lampę, poniewaz świeciła w ziemię. Powodem był rozsypany regulator, ale pokleiłem klejem i na gorąco, i póki co działa idelanie. Przy złamanym rgulatorze można było tylko regulować wiązkę światła tak, aby świeciła jeszcze bardziej w ziemię (w druga strone nie ciągnęło górnej części wnętrza lampy w tył).
W ASO nie mają samych regulatorów. Aby kupić regulator trzeba kupić tą całą czarną obudowę reflektora (to jest niby komplet). Cena takiej obudowy to 602 PLN :)
Może istnieją jakies ragulatory rodzimej produkcji? :)
Piotr