pomocy jaki akumulator bedzie odpowiedni do e38 v8 3,0
Wersja do druku
pomocy jaki akumulator bedzie odpowiedni do e38 v8 3,0
W zależności od wersji wyposażenia od 90 do 110A ja kupiłem 100A do swojej i drugi rok jest ok.
Przyszla pora i u mnie na wymiane aku i tu powstaje pytanie jaki wybrac
w sumie zdecydowalem sie na VARTA SILVER tylko nie wiem jaka wziąć pojemność 100ah czy 110ah
fabryczny miałem 110ah i wytrzymał 11 lat :) a nie wiem który wybrać poniewaz jest spora różnica w cenie i nie wiem czy warto tyle dopłacać
100ah - 419zl
110ah - 515zl
Chyba że coś sie po zmienialo na rynku i polecacie cos innego ale nie agm itd. nie chce tez napewno boscha bo kupilem do innego auta i po pół roku już kuleje
Ja kupiłem do siebie 90ah i to Centry, zaczyna już trzeci rok i jak na razie bez problemów. Zdecydowałem się na 90ah gdyż nie posiadam navi. Lockbud dobrze pisze- w zależności od wyposażenia ASO zaleca od 90ah-110ah. Gdybym miał navi i tv to na pewno bym kupił 110ah.Jako ciekawostkę mogę Wam powiedzieć, że w mojej E38 miałem 60 lub 80ah już dobrze nie pamiętam. Z takim aku kupiłem od poprzedniego właściciela który sprowadził sobie autko z Włoch. Aku było włoskie, ale dlaczego takie małe tego nie wiem.
Ja kupiłem 95ah.
Varta i Bosch to ten sam akumulator, nie szukaj przyczyny w akumulatorze, sprawdź ładowanie oraz upływność. Osobiście jeżdżę na zap 95 agm i nie narzekam, cena u Mnie 540 zł.
Ja kupiłem BOSCHA chyba S5 100Ah, zobaczymy jak się sprawdzi.
ja kupilem baner 100ah za 380zl
Ja zaraz po kupnie samochodu kupiłem Basic by Centra 110ah jeżdze już 1.5 roku i żadnego problemu.
Jak mi padł czujnik położenia wału to przetrzymał prawie 15 min prób rozruchu.
ja mam chyba duzo za maly bo padl mi poprzedni a mloda akurat zmieniala auto sluzbowe wiec fabryczny ze skody fabi zabralem.tam z 65ah jest:/ jak bylo cieplo to krecil bez problemu ale teraz juz nie zapala tak latwo.moje auto to e38 740D mam navi tv vebasto i full wypas wiec 100 wystarczy?