-
Plik tła w nawigacji
Witam wszystkich,
Posiadam taką nawigację/TV jak poniżej. Czy można "załadować" jakiś wybrany plik tła (np. tapetę ze znaczkiem BMW), aby wyświetlała się zamiast menu z pozycjami (gps, tv, set, code, computer, itp.), albo ewentualnie dodać do tych pozycji w menu taka opcję, która po wybraniu włączy wspomnianą tapetę na cały ekran?
http://images35.fotosik.pl/1015/c9686b8d8da40600.jpg
Ma ktoś pomysł jak to zrobić, bo to , że się da to jestem pewien :)
-
Dołączam sie do pytania tez bym takie chciał .....
-
Modyfikuje się tylko tapetę startową
-
U mnie po włączeniu zapłonu startowy ekran wyświetla menu, czyli linijki tekstu na niebieskim tle (code, set, on board Computer, tv, gps itp. Zmienić można tylko podświetlanie na niebieskie, pomarańczowe i trzecie różowe czy jakoś podobnie.
Jak dodać dodatkową pozycję do menu np. "Image", aby po wybraniu tej opcji wyświetlała się tapeta na całym ekranie?
A DVD można podłączyć do tego wyświetlacza? Na tylnej konsoli jest gniazdo AV. Podłączenie MP4 umożliwi wyświetlanie filmu/zdjęć?
-
kolory mozna bylo zmieniac, ale to troche bardziej skomplikowana operacja. Modyfikuje sie soft. W zaleznosci jakie sie ma MK.
Pozycji do menu sam nie dodasz.
DVD z mp3, divx mozliwe tylko poprzez podlaczenia do tv tunera i mono. Aby uzyskac stereo i cos lepszego, trzeba niestety inwestowac.
Menu to nie obraz startowy! Ja mam na myslo podczas uruchomiania navi po glebokim uspaniu auta !
-
Menu startowe jest tylko w mk3 i mk4. Tam jest możliwość wklejenia nawet zdjecia swojej kobiety ;)
-
Jak sprawdzić jakie mam km?
-
Też jestem zainteresowany...
Może jakieś szczegóły jak to zrobić?
A czy ogólnie można dodać cały jakiś cały nowy motyw (nie tylko tapetę zmienić) ?
Grafikę można by zrobić samemu...
-
W ustawieniach pisze w ktoryms rogu SW........ i to potrzebuje.
Menu w PL mozna uzywac we wszystkich MK. Od 1 do 4 ;D
Niestety temat czytnikow juz od dawna sobie odpuscilem, ma wlasne wszystkie PL menu dla kazdego czytnika, tapety startowe, tryb nocny oraz ostrzeganie glosowe o radarach juz gotowe (oczywiscie nie wszystkie funkcje dla kazdego MK) i nie modyfikuje juz oprogramowania.
http://7er.pl/showthread.php/19739-O...667#post268667
-
Mam w X5 MK3 ale po wybudzeniu z uśpienia nie ma żadnego logo. Po otwarciu drzwi na małym paseczku u dołu jest data i godzina, a po włączeniu stacyjki jest od razu menu (tv, gps itd.). Chciałbym to zmienić, żeby coś się wyświetlało, np. logo BMW, jak w MK4. Jak to zrobić?