-
Sprzęgło, jakie kupić?
Witam jaśnie oświeconych forumowiczów :-)
Mam pytanie następujące:
Ślizga mi się sprzęgło w E38, 725 TDS z manualną skrzynią. Chcę kupić części w internecie. Znalazłem setki aukcji z kompletami (tarcza, docisk i łożysko) lecz w 99% aukcji pisze, że są one przeznaczone do modeli e34, e36, e39 z tym samym silnikiem co w moim e38. Czy jest jakaś różnica w tym sprzęgle, czy to po prostu niedopatrzenia w opisie aukcji?
z góry dziękuję za odpowiedzi.
pozdrawiam
-
Sprawdź sobie po numerach na www.realoem.com
-
Wg realoem jest inny nr częsci i inna średnica...w E34 jest mniejsza a w E39 rozmiar jest taki sam lecz nr też jest inny...trudny orzech do zgryzienia w ciemno...ale moze już ktoś praktykował...ale tutaj jest podane,że tylko do 725 tds http://allegro.pl/sprzeglo-zestaw-bm...887851186.html Pozdrawiam.
-
ja tak samo sprawdzałem w realoem i tarcza sprzęgła pasuje od e39 2.5tds i 2.8 , łożysko praktycznie jest takie samo do wszystkich zestawów ale z dociskiem jest juz trudno bo pasuje tylko od 7er tds i 2.8
-
A czy docisk sprzęgła musi być wymieniany za każdym razem, czy mogę zostawić ten co mam? Wiem, że trochę głupie pytanie, ale znacznie ułatwi mi to życie.
-
najlepiej wymienić na nowy bo szkoda by było za jakiś czas znowu wyjmować skrzynie zeby sam docisk wymienić:icon_wink: