-
taką sobie wymarzyłem
cześć!
dzisiaj niby dzień jak codzień, ale jednak coś drgnęło - zapadła decyzja o kupni e38. mam nadzieję że nie za wcześnie się na forum pojawiam, ale gdzie jak nie tu zgarnę parę potrzebnych informacji co do budowy auta/ jak wybrać przy kupnie, jaki silnik wybrać etc. zmiana samochodu już długo za mną chodzi i zawsze mi się podobało e39, dopiero ostatnio do mnie dotarło, że chyba jednak wolałbym, żeby miejsca mi nigdy nie brakowało w aucie stąd wybór e38.
do końca roku chciałbym trochę poczytać, podowiadywać się, poznać opinię, budowę auta, o zakupie będę myślał w okolicach lutego.
póki co śmigam Matsuboshi Eclipse 93 2.0 150KM w manualu i od jakiegoś czasu choruję na porządną bawarkę....
-
Witam na Forum. Za wcześnie ?? Absolutnie w samą porę :)
-
Witaj, dobrze trafiłeś, to skarbnica wiedzy o 7er :)
-
Rąsia - ''miłej lektury na forum'' ;)
Lepiej nie mogłeś trafić - pozdrawiam:)
-
"Wybór należy do Ciebie"
witam serdecznie
-
to może zacznijmy od innej strony - dzisiaj jechałem a8 - dlaczego miałbym nie kupić tej aluminiowej gabloty zamiast siódemy? ma ktoś doświadczenia z oboma wozami?
proszę bez wywodów typu - ledwo się zapisał, a już pisze o innych, chciałbym po prostu porównać oba auta i wiedzieć, czemu e38 wypada lepiej (bo nie wierzę że jest inaczej :) )
-
Witam Serdecznie...A8 to piękne i nie rdzewiejace auto co w kraju w jakim mieszkam jest zbawienną cechą i też rozpatrywałem kupno A8-mki...jednak wybór padł na e38...dlaczego?A dlatego,że A8 z lat 90tych z przodu wyglada troche jak stara 100-tka(tył jest dziełem sztuki) a do tego rynek czesci wtórnych jak i nowych zamienników jest dosyć ubogi w porównaniu do E38...do BMW dostaniesz wszystko a rynek oryginalnych częsci używanych wręcz zasypał Allegro...Na korzyść Audi przemawia quatro,które w A8 jest standartem a na korzysć BMW przemawia...no właśnie,już to napisałem...BMW.Jesli chodzi o wybór silnika to musisz to dostosować do swoich potrzeb i oczekiwań...jeśli diesel to jak dla mnie tylko 3.0...jeśli benzyna to gama silnikow jest spora ale jeśli lubisz naprawdę depnąć...najlepiej 4.0 lub 4.4 .Pozdrawiam.
-
Z tego co mi wiadomo serwis zawieszenia audi a8 jest o WIELE droższy jak e38. Zarejestruj się też na forum Audi i tam poczytaj co i jak a potem zrób porównanie i sam będziesz miał odp. na Twoje pyt.
-
no właśnie - zawias. wiem że bemy są bardzo dopracowane pod tym względem i w e38 też jest rozbudowany - mówicie że w a8 jeszcze bardziej? dobrze wiedzieć.
do wybierania silnika jeszcze daleko, na razie się utwierdzam w przekonaniu, że to moje przyszłe auto.
a wygląd rzecz gustu, moim zdaniem e38 wygląda równie elegancko, ale jednak bardziej rasowo. poza tym beemy są bardziej skrojone pod kierowcę niż audiczki.
no nic, wracam czytać dalej.
a właśnie - dlaczego do e38 nie ma książki sam obsługuję i naprawiam? nie można tam za dużo samemu zdziałać, czy jak?
-
Jak się znasz to naprawisz , jak jesteś laikiem to i 126p za trudne będzie. Do mnie przemawiał fakt że w bmw jest łańcuch a w audi masz paski a kompletna wymiana rozrządu nie jest tania.