-
Zegary e38 nie działają
Witam,
Coś jest nie tak z moim licznikiem. Chodzi o to że nie wyświetla prędkości oraz nie nalicza nowych kilometrów do puli.
Zrobiłem test zegarów i wyszło mi że wszystkie kontrolki oraz wskazówki ładnie śmigają jak powinny.
Co może być przyczyną tego defektu?
-
-
Acerbus u mnie jest to samo nie dziala predkosciomierz i nie nalicza kilometrow strasznie uciazliwa to sprawa wiem cos o tym.... tylko u mnie objawy sa takie ze raz dziala a raz nie dziala, czujnik abs wymienilem ale prawy a predkosc czyta z lewego sproboj moze przeczyszczyc lewy tyny czujnik abs na stykach...
-
Greg znam regulamin forum.
Napisałem ten temat bo nie znalazłem satysfakcjonujacej odpowiedzi. Jak widzisz po pierwszej odpowiedzi przypadłosci z zegarami mogą być różne :)
Dzięki Graba za zrozumienie. Walcze z tym od miesiąca aż w końcu opisuje to tutaj. Probowałem z czujnikami, przeczyscilem nic, kupiłem nic. Kable pod kanapą sprawdziłem bo ponoc tamtędy ida do zegara wygladają ok,
U mnie kompletnie nie drgnie ekonomizer, licznik predkosci, przebiegu oraz nie nalicza przedybytych kilometrów trasy.
nie wiem co to może być.
może w skrzyni jest jakiś czujnik odpowiedzialny za to?
-
Jak masz błąd na czujnik abs lewy tył i został wymieniony i sprawdzona instalacja to zostaje wymiana lub naprawa sterownika abs. Ten typ tak ma.
-
no to kolego seban123 mnie zasmuciłeś od samego rana :(
:p
-
Koszt naprawy waha się od 200 złoty do 500. Używany sterownik koło 600/700 z czego szybko znikają.
Mam kolegę co je dobrze naprawia ale bierze koło 450. Są różne sposoby naprawy z różną skutecznością. Można samemu ale jak się powtórzy to już nikt tego nie tknie.
-
zobaczę co i jak w przyszłym tyg.
oddaje go do warsztaty na prawie caly tydzien, wymiana oleju w skrzyni, dyfrze, plyn chlodzący, wachacz przod i ten abs.
mam nadzieje ze wszystko bedzie cacy
-
przerabiałem ten temat,czujniki sprawne przewody do sterownika też, postanowiłem sam zregenerować sterownik, zrobiłem mostki na połączeniach przewodów od czujników do sterownika, działało przez tydzień:( skończyło się na wymianie sterownika. Od tamtej pory spokój.
-
Żeby dobrze zrobić taki sterownik trzeba go podgrzać do jakichś 400 stopni i dopiero lutować ale nie wiem jak i czym. Samemu to jest kiepski pomysł. Trzeba mieć trochę sprzętu i doświadczenia aby to solidnie zrobić.