Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
Wersja do druku
Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
muskanie gazu i bmw? :o :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Bosio
a ile spali...zalezy wlasnie od stylu jazdy... wiele razy bylo o tym...
a ze tak zapytam,jesli moge oczywiscie ... ile chcesz przeznaczyc $$ na dobre 7er
Bosio - a może piszesz doktorat na temat spalania paliwa w BMW7 w zależności od muskania pedału? :x
15000 Euro
tu masz spalani epo miescie mojej 750 .....na trasie do 10L prz jezdzie max do 130:))))
http://img182.imageshack.us/img182/9...0403255xw4.jpg
oooo to spokojnie mozesz nabyc przy dzisiejszym kursie piekna e38 ...Cytat:
Zamieszczone przez Bosio
Kurde, jak Ty to robisz?? Mi po mieście pali 1-2 więcej - a praktycznie nie jeżdżę w dni robocze, tylko w weekendy i wieczorami! :?Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Fakt że robię raczej krótkie przebiegi - i że mówię tu o zimie... Teraz lato idzie, więc zobaczę czy spadnie.
Tutaj znajdziesz informacje na pytania, które Cie dręczą.
Spalanie zależy tylko i wyłącznie od stylu jazdy. Wg danych fabrycznych- najbardziej oszczędny jest 725TDS/ 730d, najbardziej nieekonomiczny :P - 750i (ale za to ile frajdy :cool: ).
Mnie udało sie przejechać 740i dystans ok 70km ze spalaniem wg. komputera: 9,2L (niedzielne przedpołudnie, prawie zerowy ruch, 80-100km/h, normalne drogi). Spalanie 17L w mieście tym samochodem nie należy jednak do niezwykłości i też mieści sie w normie.
Jeśli szukasz auta ekonomicznego pod względem zużycia paliwa- to e38 nie jest do tego stworzony. W końcu prawie 2 tony masy auta muszą być odpowiednio odkarmione, żeby w ogóle ruszyć z miejsca.
Jak to mówią starzy indianie :
Becia spali tyle ile w nią wlejesz, od tej reguły nie mam odstępstw :D
mój tds srednio trasa-miasto około 9 l ,a sama trasa to nawet 7,5 ,biorąc pod uwagę 330 000 km na liczniku nie jest zle :)