czy felgi Rondell 58 (takie jak tutaj)
o wymiarach 8,5 x 17, ET13, 5 x 120 będą bezproblemowo pasować do E38?
Chodzi o to, żeby nigdzie nie ocierały i nie wyglądały głupio.
Wersja do druku
czy felgi Rondell 58 (takie jak tutaj)
o wymiarach 8,5 x 17, ET13, 5 x 120 będą bezproblemowo pasować do E38?
Chodzi o to, żeby nigdzie nie ocierały i nie wyglądały głupio.
ocierac nic nie bedzie. ale czy jest sens wkładać 17' do e38 i to tylko 8.5 cala.????
wg mnie nie. ale to tylko mojem skromnem zdaniem.
a jakiej szerokości byś zaproponował?
tzn. szerokość jest jak najbardziej zgodna z przewidywanymi rozmiarami do e38. ale wszyscy którzy mogą wymieniają na szersze. wg mnie najodpowiedniej w e38 (bez żadnych naciągów) wygląda 10 cali z tyłu i 9 z przodu.
a co do ET to jest całkiem fajne w tych felgach. więc bedzie nieco lepiej wypełniac nadkole niż standard.
mi się marzy 11cali z tyłu i 10 z przodu na 19'tkach.... i to jest wtedy śliczne wypełnienie nadkola. póki co mam 8 i 9 cali na 18' i tragedii nie ma ale dystanse potrzebne jak woda na pustyni...
powtarzam, to tylko moje subiektywne i moze troche zboczone zdanie...
Miałem dystanse 15mm na przód i 20mm na tył. Ale wywaliłem bo mimo dobrego dopasowania koła mi latały okropnie przy 90km/h.
A myślę o rozmiarach 16 na zimę i 17 na lato bo jednak polskie drogi nie rozpieszczają. A limuzyna ma być komfortowa i ma jechać miękko i płynnie.
Przerabiałem już 16 w E30 i 17 w E36 i już mi się znudziło ciągłe uważanie na każdy krawężnik czy dziurkę.
Czyli ET13 ale 9 lub 9,5 cali byłyby odpowiednie? Wezmę cztery równe, żeby móc przekładać tył na przód co drugi sezon (równe ścieranie się opon)
Guner, dlatego wywaliłem te dystanse. Lubię jak wszystko gra i pasuje.
Dobra, panowie, mam na oku Rondell 58, 8,5 et 18 na przód i 10 et 13 na tył.
Poszukiwania na necie wykazały, że ten rozmiar powinien idealnie wpasować się do E38.
Tylko teraz pytanie: marzy mi się german look, choć mam nieobniżone zawieszenie. I teraz pytania:
Co naciągnąć na te fele
1. żeby było bez naciągu
2. żeby był delikatny naciąg (german)
3. czy naciąg będzie wyglądał głupio w tym przypadku?
Ad. 1 - 235/50 + 285/40 (ew. 275/40)
Ad. 2 - daj sobie siana skoro jest bez obniżenia...
Ad. 3 - tak będzie wyglądał