Cześć po wymianie silnika w mojej e 38 M60b40 po wciśnięciu kick downa silnik szarpie- ciągnie - szarpie. Gdy dodam gazu troszkę z mniejszym impetem jest ok. Czy to może być wina EWSa i co to takiego ogólnie jest?
Wersja do druku
Cześć po wymianie silnika w mojej e 38 M60b40 po wciśnięciu kick downa silnik szarpie- ciągnie - szarpie. Gdy dodam gazu troszkę z mniejszym impetem jest ok. Czy to może być wina EWSa i co to takiego ogólnie jest?
Moim zdaniem to gdybyś miał problem z EWS, to w ogóle miałbyś problem z odpaleniem auta. Czy podpinałeś kompa ?? Czy pompa paliwa daje prawidłowe ciśnienie ??
Według mnie to jest nieszczelność w dolocie. Sprawdź gumę za przepływką.
Jeśli chodzi o kompa to byłem w warsztacie gdzie niedawno zakładałem gaz nic nie wykryli, ale powiedział że musi załatwić jeszcze jakiś program do mojego auta. I coś własnie wspominał o Ews. Co do nieszczelności możliwe sprawdzę to bo fakt faktem że na gazie objawy są bardziej odczuwalne a wiadomo że gaz nie lubi zbyt wiele powietrza
A czy za takie objawy może odpowiadać przepustnica? Mianowicie po odebraniu auta miałem za wysokie obroty myślałem że pomoże coś regulacja przepustnicy ( jest od niej taka linka którą można regulować) i kręciłem sobie tak bezmyślnie. W tym momencie jest wykręcona maksymalnie a nie wiem jak była poprzednio bo nie policzyłem obrotów.
Zrób tak, żeby linka była lekko napięta, ale przepustnica po puszczeniu gazu normalnie domykała się do końca