-
E65 740d Bledy pomocy.
Po podłączeniu pod komputer wychodzą 2 błędy.
3F35 Input air flow control at idle speed
Który występuje i nie da się go usunąć na włączonym zapłonie.
Drugi błąd:
4373 Air flow weight not plausible
Który wyskakuje jak zapalę auto.
Bmw jezdzi ok ale co jakiś czas chodzi tak jak by nie było turbin ,niema kopa.
-
Witam, mam dokładnie te same blędy, czy może rozwiązałeś problem, a może ktoś inny podpowie od czego zacząć naprawę?
-
Tylko co jakiś czas? Na zimnym jedzie lepiej a na ciepło gorzej?
-
Ja mam te same i walcze z tym od miesiaca. Kupilem przeplywki i dalej to samo jak daje ognia to czasami ja szarpie:/
-
Może problemy z egr lub innymi dziwactwami w dolocie. Trzeba by się dokładnie przyjrzeć masie powietrza.
-
Kolektor wymyty, egr'y powinny dzialac u mnie sa elektryczne (740d sa podcisnieniowe) w przed czyszczeniem byl blad po juz go nie ma, rury miedzy IC a kolektorem wymienione na nowe razem z czujnikami.
-
Podejrzewam że trzeba będzie zrobić adaptację przepływki jak taka funkcja jest dostępna. Przydał by się do tego dis.
Miałem taki przypadek w e60 525d. Adaptacja pomogła i błędy znikły. Przypuszczam że w tym silniku ta funkcja powinna być.
-
dis'a mam tylko jak to zrobic?? i adaptuje sie kazda z osobna czy obie razem??
-
Z tego co powiedział mechanik od BMW to nie robi się adaptacji tych przepływomierzy 740d. Podejżałem pracę przepływomierzy na inpie i jest znaczna różnica pomiędzy nimi. Zamówiłem jeden używany, jak przetestuje to dam znać.
-
ja mam niestety inpe ktora nie obsluguje M67N :/ a dis'a na tyle jeszcze nie rozgryzlem jak to zrobic. Ja kupilem jeden nowy zeby miec 100% ze sprawny. zanistalowalem nowa pojezdzilem i dalej to samo nastepnie zamienilem miejscami i bez z mian.