Mam taki problem z 740 99 r podczas jazdy w okolicach 1500 a 2000 obr samochód wydaje dziwy d¼wiêk . Czym to mo¿e byæ spowodowane czy to usterka skrzyni (tak mi sie wydaje ) czy spotka³ siê kto¶ ju¿ z takim przypadkiem ?
Mam taki problem z 740 99 r podczas jazdy w okolicach 1500 a 2000 obr samochód wydaje dziwy d¼wiêk . Czym to mo¿e byæ spowodowane czy to usterka skrzyni (tak mi sie wydaje ) czy spotka³ siê kto¶ ju¿ z takim przypadkiem ?
ale jaki to dzwiek?
Gdyby¶ móg³ go nagraæ np. komórk± i tutaj upublicznic, mo¿e by¶my co¶ wymodzili.
Takie jak dr¿enie , gruchotanie
hmm moga tez byc satelity w skrzyni ja mialem taki przypadek u siebie przy okolo 2tys obrotow na 1 i 2 biegu jak samochod przejechal 20km nic nie bylo juz slychac
Panowie podepnê siê do tematu, u mnie tez co¶ dziwnie dr¿y i stuka.. d¼wiêk taki jakby jaki¶ plastik stuka³ o drugi plastik.... taki g³uchy odg³os... najbardziej s³yszalne to jest jak ruszam na malym gazie albo na samym sprzêgle.... mechanik podpowiedzia³ mi ze poduszki silnika s± do wymiany... mo¿liwe? co by tak mog³o stukach?
moze byc poduszka silnika, posprawdzaj najlepiej wszystkie mocowania gumowe i gumowo-metalowe silnika oraz skrzyni. dla pewnosci.
ciekawi mnie ten konwerter?co to takiego?przed FL tez wystepowalo cos podobnego?
Konwerter - czyli sprzêg³o hydrokinetyczne. £±czy silnik z ASB.
Google: "torque converter" lub "konwerter asb" i wszystko jasne