Witam wszystkich i pozdrawiam mam włączoną kontrole trakcji i nie moge jej wyłączyć podejrzewam że to przycisk czy ten temat jest komuś znany czy wiecie jak ten przycisk wymienić??
Wersja do druku
Witam wszystkich i pozdrawiam mam włączoną kontrole trakcji i nie moge jej wyłączyć podejrzewam że to przycisk czy ten temat jest komuś znany czy wiecie jak ten przycisk wymienić??
Ja podejżewam nie przycisk, zaśniedziałe styki odezwij sie to ci pokażę co i jak gdzie i doprowadzisz furkę na glanc
mój wujek miał ten sam problem w e39 asc czuwało i nie mógł go rozłączyć po wymianie przycisku wszystko wróciło do normy i tak mysle że u mnie może być to samo lecz nie jestem pewien
Jesteś pewny, że się nie wyłącza? U mnie jest tak, że jak wciskam przycisk od ASC to nic nie komunikuje o wyłączeniu ASC, może u Ciebie też tak jest. A co do sprawności guzika to najlepiej w nocy albo w garażu po ciemku odpal samochód i jeżeli przycisk delikatnie podświetla się za zielono (ASC włączone) to jest sprawny, a jeżeli nie podświetla (ASC wyłączone) to trup.
Tak jestem pewien bo jak nacisne ten przycisk i chcę spalić laczka to nie moge bo asc czuwa zrobie wcisnę so ponownie i znów chcę spalić laczka to nie moge bo znów asc czuwa.:(
Z tego czo wiem jak asc się wyłączy to pali się żółta kontrolka na desce (asc wyłączone) a jeśli się nie pali no to mamy kaganiec założony na koła
Hmmm, kup se manuala ,będziesz bez,, kagańca,,
nie dzięki już kiedyś miałem nie wracam do tego co było ;)!!
Wyjmij moduł ABSu i pol gume do woli. Też miałem problem z tym gównem nie tylko chodziło mi o to co tobie ale i też nieraz niedało się normalnie jechać zmieniłem moduł na taki co obsługiwał ABS ale nie miał ASC A z kolei jakiś kolega tu z forum podobno zna sposób na odłączenie ASC bez jednoczesnej dezaktywacji ABSU.
Moje Obecne bmw jest na przepustnicy na linke
- linka to linka ja kontoluje gaz a nie samochód.
będę myślał nad tym tematem póki co zgłosze się do kolegi z forum który oferuje mi pomoc i zobaczymy co da sie zrobic być może pojade na kompa może coś pokaże pozdrawiam
Ale ty masz V8 to nie wiem ja miałem M30