Czy jest możliwość włączyć PDC z przodu przy prędkości 20km/h automatycznie ? (tak jak ma to Mercedes)
Wersja do druku
Czy jest możliwość włączyć PDC z przodu przy prędkości 20km/h automatycznie ? (tak jak ma to Mercedes)
Wylaczenie samego przodu nie jest mozliwe, PDC po przekroczeniu 20 automatycznie sie wylacza.
Włączenie !! nie wyłączenie. W W220 mam tak, że jak jadę wolno to mi się PDC włącza z przodu i z tyłu.
Ja mam tak u siebie w Porsche....
BOSS nie o to chodzi. Wjeźdzając na parking sam musisz włączyć PDC chyba, że wjeźdzasz tyłem :)
A często gęsto parkujesz przodem, prawda?
W MB czy VW PDC samo sie włącza w takich sytuacjach.
Gdyby BMW tak myślało o swoich kierowcach to nie wkładałoby do BMW żadnych systemów wspomagających bo przecież kierowcy BMW to goście umiejący jexdzić :D
Automatyczne włączenie czujników przy wyhamowaniu do prędkości mniejszej niż 20 km/h? Dobrze zrozumiałem? Według mnie nie przydatne, wyobraźcie sobie poruszanie się w korkach, stanie na czerwonym świetle czy chociażby puszczanie pieszych na przejściu kiedy inne pojazdy podjeżdżają do nas. Stojąc w korku czujniki cały czas piszczałyby przez samochody stojące przed nami i za nami. VW ma jeszcze inny dźwięk PDC, cichy i łagodny, a BMW ostry, głośny i piszczący więc wydaje mi się że na dłuższą metę byłoby to nieznośne.