-
Pytanie o licznik Anglik
Witam. Musze wymienić licznik w 730D. Mam możliwość kupienia z anglika ale nie moge go wcześniej sprawdzić, ponieważ bede zamawiał przez internet. Czy licznik od anglika z tej samej wersji czyli diesla podejdzie do wersji z kierownica polewej stronie? Trzeba coś bedzie zmieniać, programować?
-
Może się nie znam, ale nie widziałem w Anglii e38 z silnikiem diesla w wersji z kierownicą po prawej stronie. http://piloty.eu Wydaje mi się, że nie były produkowane.
-
musisz przeprogramować, to by po podpięciu modułu nie pokazywał innego VIN'u, druga rzecz, nie jestem pewnien jak jest w e38 ale przecież w anglii masz mile, więc to musz też zmienić. Reszta jeżeli jest to rzeczywiscie diesel to pasuje ( wtyczki itp ) a i zmień cyferblat ;).
-
Na USA i UK nie było e38 w dieslu.
X5 i chyba E39 jedynie(na UK).
W liczniku trzeba zmienić VIN i dokodować go do auta. W tym momencie na wyświetlaczu wskazania zmienią się na prawidłowe(w km).
Bez problemu licznik z benzyny będzie działać też w dieslu, ale dopiero po przekodowaniu
-
Dzięki koledzy za pomoc. Dzwoniłem do gościa okazało sie że to liczink z e39 tak naprawde. Ja nie widziałem go na oczy wczesniej gość zapewniał że to od e38. W takim razie poszukam od beznyniaka także i najwyżej sie przeprogramuje. Pozdrawiam