-
Płyn hamulcowy
Poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczyczym wskazuje miniumum.Od dawna zamierzam go wogole wymienic ale nie moge znalezc czasu na to.Ostatnio pojawil mi sie jednokrotnie komunikat o jego malej ilosci. I jako ze chyba nie bede mial mozliwosci w najblizszym czasie zajac sie wymiana plynu to zastanawiam sie czy gdy go uzupelnie plynem BOSCH DOT 4 bo takim dysponuje a nie wiem jaki jest obecnie w niej zastosowany nie bedzie przypału? Zakladam ze jest DOT 4.Kolor jakis taki różowy.Pytanie czy jest ryzyko ze plyny sie "pogryza",ze zrobi sie jakas lipa mieszajac plyny roznych producentow? Moze jakies dodatki zawieraja inne ze soba w nieokreslony sposob reagujace? Co wy na to?
-
Producent nie ma znaczenia musi mieć zachowane parametry DOT.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Czyli mozna smialo dolac nowego zakladajac ze ten ktory sie znajduje w moim aucie to DOT4
?
-
Jeżeli masz taki w aucie to możesz dolewać. Oczywiście również DOT 4.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Skoro mało płynu hamulcowego, to przydałoby się zerknąć, czy klocki jeszcze są.
-
Klockow jescze z polowa ,moze mniej .Ale czy mam DOT4 zalany to nie jestem pewien.Kolor ma jakis taki rozowy.Ale moze to DOT5 czy cos?
-
moze tak byc ze masz dot5
jak masz potrzebe to kup sobie drozszy dot5 a jak nie to dot4(tanszy duzo)
boscha mozesz spokojnie zastosowac, ale dla pewnosci wymien caly plyn
sprawdz czy nie cieknie pomiedzy zbiornikiem a pompą, czesta przypadlosc
-
Czyli jako ze nie mam mozliwosci wymiany plynu to doleje DOT 4 Bosch aby uzupelnic do MAX.Jak poznac czy to DOT 4 czy DOT 5? Charakteryzuja sie czyms konkretnym?
-
nie . .
te za krotkie odpowiedzi :(
-
Nierozumiem o czym mowisz...Ja sie pytam jak rozpoznac zalany plyn Dot 4 a jak Dot 5.Musze dolac plynu a nie wiem ktory jest obecnie zastosowany u mnie.Plynu mam prawie na minimum a nie mam teraz mozliwosci wymiany jego.Dlatego musze dolac.