widzial ktos? montował? byl kiedys taki temat?
wiem ze wieksze kola.
wiem ze zaciski sa z tylu a w e32 z przodu.(klocki, zaciski i prowadnice sa symetryczne, tak wiec potencjalnie by sie udalo)
ma ktos wiedze na ten temat?
Wersja do druku
widzial ktos? montował? byl kiedys taki temat?
wiem ze wieksze kola.
wiem ze zaciski sa z tylu a w e32 z przodu.(klocki, zaciski i prowadnice sa symetryczne, tak wiec potencjalnie by sie udalo)
ma ktos wiedze na ten temat?
Bez sensu.
Do poprawy hamowania w e32 masz do wyboru: hamulce po '87 na szerszych tarczach do jedno tłoczkowych zacisków.
Jeśli to za mało jest szersze pole do popisu z hamulcami z pod 750i - po 91' występowały przednie zaciski dwutłoczkowe ATE w wersji na Niemcy.
Największe możliwe heble znajdziesz w 750iL po lifcie, wersja z 4 tłoczkowy zaciskiem i tarczą 324x30 mm, rarytas bardzo poszukiwany bo różnica do standardowych hebli jest porażajaca.
Serwis hamulców w tej ostatniej wersji nie należy do najtańszych, gdyby komu było mało da się to sprzęgnąć z nawiercanymi i nacinanymi zamiennikami tarcz w tym rozmiarze, plus lepsze klocki; da sie znaleźć pod hasłami Akebono, EBC, Zimmermann.
Prosto, bezpiecznie i Plug&Play i bez kundlenia, bo wszystko na teilach z e32, tyle.
ad.1 302x28 mnie nie interesuje to takie jak w e34 540
ad.2 mozesz podac jakis numer z tych dwu tloczkowych (nigdy nie widzialem i nie slyszalem)
ad.3 mam takie upatrzone 324x30 ale sie zastanawiam bo wolalbym od 740d lub 750i 334x32 z e38 (zaletą od e32 jest kolo 15 mam takie zimowe)
ad.4 nosze sie z zamiarem kupna(jak dla mnie to do konca zycia auta,10tys rocznie robie) a jak juz kupowac to pod wybrany model zeby pozniej nie zalowac.
zwykle 302x22 tylko chyba 3 razy zagotowalem(uzywam oryginalow) ale wole nie gotowac
tylne to dam od e32 740 750
mierzylem sobie kiedys temp. tarcz po dynamicznej jezdzie zakrety max but i max ham.(30km) , nie zagotowaly sie wtedy tylko troszke staracily na skutecznosci to przod mial 650 a tyl 350, po remoncie skrzyni tak sobie pojezdzilem. pomiar byl po 1000m spokojnej(normalnej) jazdy.
czyms takim
http://allegro.pl/pirometr-miernik-t...544951086.html
a tak wogole to super sprawa do naprawy ukl chlodzenia
a druga opcja to z e32 750 tak jak wyzej na niemcy ale na takie cos to mi szkoda troche siana
Masz upatrzone 4 tłoczkowe zaciski od V12 po lifcie i tarcze 324x30 to masz gotowe i sprawdzone rozwiązanie na poprawe hamowania w e32 w wydaniu oryginalnym, powtórze - bezpiecznym i jak najbardziej koszernym. Sensownie i na temat.
A to że wolałbyś rzeźbe z e38 to rób po swojemu, ja zgadywać co pasuje bądź nie z e38 na pewno nie będę, zawracanie Wisły kijem jak dla mnie.
Zestaw o którym napisałem jest mega, poszukaj sobie opinii w necie, złożone na oryginałach to bezsprzecznie najkonkretniejszy hebel do tego auta.
A żałować - nie wiem czego? Chyba czasu na główkowanie, jak zrobić coś głupiego omijając sprawdzone recepty.
no prosze cie, chcesz powiedziec ze hamulce z e38 bedą niebezpieczne?
wiesz albo nie wiesz i tyle. pasuja czy nie? takie jest podstawowe pytanie.
Powtórze dla utrwalenia: bez sensu.