Mam zapowietrzony uklad chlodzenia i chcialbym sie dowiedziec jak go skutecznie odpowietrzyc. Czy ta srubka przy wlewie do zbiorniczka to jedyne takie miejsce w calym ukladzie???
Wersja do druku
Mam zapowietrzony uklad chlodzenia i chcialbym sie dowiedziec jak go skutecznie odpowietrzyc. Czy ta srubka przy wlewie do zbiorniczka to jedyne takie miejsce w calym ukladzie???
http://forum.7er.pl/uklad-chlodzenia...e+odpowietrzyc
Teoretycznie jest to jedyne miejsce w aucie.
Ja polecam metode - po kazdorazowym przyjechaniu do domu - otwierac lekko korek ukladu chlodzenia i upuszczanie powietrza az do momentu kiedy poczujesz ze idzie juz plyn. Rob to tak dlugo codziennie az pozbedziesz sie powietrza w ukladzie.
W jakich okolicznosciach zapowietrzyl sie uklad ?
okolicznosci jak narazie scisle nieokreslone...tj mam klopot ktory moze miec wiele rozwiazan,mianowicie czasami grzeje mi sie strasznie(wskazowka szybko wchodzi na czerwone pole zeby zaraz jeszcze szybciej spasc) i nagle spada,nic nie leci z dmuchawy nie widac zeby olej sie mieszal z plynem albo na odwrot no i tak poszperalem po tematach i postanowilem zmierzyc sie z tym sam zaczalem od odpowietrzania ukladu ale jak przez 5 min caly czas dawala para i wyrzucalo zaledwie plyn kropelkami to mi sie troche odechcialo hehehe no siadlem na forum teraz i moze ktos cos doradzi :)
dzieki za link, troche nie potrzebny temat...