Witam,
zakupilem 19 stylin 92 do mojej e38:)
mam w zwiazku z tym pytanie, chcialbym zalozyc z tylu opone 255 a z przodu wezsza, jakie proponujecie?z tylu jaka wysokosc a z przodu jaka szerokosc i wysokosc?:>
Felgi 2 sztuki 9J 2 sztuki 10J
Wersja do druku
Witam,
zakupilem 19 stylin 92 do mojej e38:)
mam w zwiazku z tym pytanie, chcialbym zalozyc z tylu opone 255 a z przodu wezsza, jakie proponujecie?z tylu jaka wysokosc a z przodu jaka szerokosc i wysokosc?:>
Felgi 2 sztuki 9J 2 sztuki 10J
Masz w tym dziale wszystkie informację!
Wystarczy poszukać!
http://7er.pl/showthread.php/1781-op...ARY-OPON-W-E38-!!!!!!!!!!!!!
chyba sie nie zrozumielismy, ta stronke przejrzalem na samym poczatku, ale mnie nie interesuja opony takie jakie sa podane tam przy 19' tylko takie jakie ja zaproponowalem. pytanie zwiazane jest z tym, czy sie nadaja, i jakie polecicie na przod.........
Dobry dobór opony to bardzo ważna rzecz. Nie można sobie wybierać szerokości i wysokości opony. Są tabele, które dokładnie wskazują jakie opony nadają się do danego modelu.
Możesz na upartego założyć 235/45 na przód i 255/40 na tył. Ale najlepiej przy tych szerokościach zakładać opony 245/40 przód i 275/35 tył.
ja CIe rozumiem, ale interesuje mnie delikatny naciag opony, stad te pytania
zastanawiam sie na dtym , ze jak zaloze opony 235/45 przod to od oryginalu bede mial odchylke +2.23% z przodu a jak z tylu zaloze 255/40 odchylek bedzie + 1.67%
czy natakim zestawie moge jezdzic czy cos bedzie wariowac?
Witam.... podlaczam sie do tematu.... na ktory zreszta nie bylo odpowiedzi.... kupilem dwie opony na tyl 255/40 r 19 i nie mam pojecia jakie teraz dokupic na przód bo w kazdej wulkanizacji mowia mi co innego jedni ze mam kupic na przod 245/40 a inni ze 245/45 a co jesli wloze 235/45 musze zmiejszyc szerokosc bo przy motorze 2.8 chce zeby to sie jako tako odpychalo do przodu.... Pilnie mi zalezy na odpowiedzi bo juz troche musztarda po obiedzie... opony 255/40 juz na tyle naciagniete....
Powiedz jeszcze jaką masz szerokość felgi z przodu i z tyłu.
nie napisalem bo tak jak w temacie powyzej 9J i 10J
no to moim zdaniem 235/45 na przód,