-
błąd w dowodzie
Witam
byłem dzisiaj na przeglądzie z moją bumą, i powiedzieli mi że numer vin jest inny niż w ten dowodzie, w samochodzie jest chyba "O" a w dowodzie jest 0 (cyfra)
dał mi jakiś kwit że przegląd na dwa tygodnie chyba czy coś i tyle
co teraz? zabiorą mi auto ?
-
idz wyjasnic sprawe do urzedu ale watpie zeby cos sie dalo zrobic szczeze mowiac bo w trakcie odbierania dokumentow powinienes sprawdzic wszystko idz na inna stacje diagnostyczna zeby ci to podbili poprostu zaplacisz 2raz za przeglad
-
taki numer to nie przejdzie !!! kiedyś w urzędzie wbili mi do meśka o jedną piątkę za dużo i właśnie na diagnostyce wyszło !!! nie robili problemu żeby to zmienić po powrocie!!! 0=O można się pomylić gorzej jakby 0=8 było
-
Miałem taki przypadek w Vectrze (nie pojeździłem nią za długo). Jednak u mnie było to celowe działanie aby przy wpisaniu "0" zamiast "O" w Urzędzie nie wykrył od razu tego System jako auto poszukiwane. Za incydent nie odpowiedział urzędnik tylko Skarb Państwa a komis który rejestrował auto przede mną był kilka razy w TV Uwaga :) ale dalej prowadzi działalność.
-
To co mam tak jeździć z dowodem za inny samochód ?? nie chce robic tak http://www.youtube.com/watch?v=25LvV7yUS94#t=00m21s :P
-
Idź do wydziału komunikacji i zgłoś, że znalazłeś błąd w dowodzie i chciałbyś go poprawić.
Dobrze by było jakbyś miał kartę pojazdu z dobrym numerem, bądź jakieś inne papiery(np. Brief jeśli auto było przywiezione z Niemiec), wtedy masz potwierdzenie.
U Szajboosa wynikł ten sam problem, tyle, że zauważyła to jego mama, a nie diagnosta. Z tego co wiem to załatwił to bez większych problemów(poza tym, że jego ojciec musiał się wykłócić, że on za to nie zapłaci bo to nie jego pomyłka :P )