-
e38 735iL nie odpala
witam. jak juz kiedys pisalem mialem problem ze stukaniem lancucha podobnie jak to sie dzieje w vanosach lecz u mnie vanosa nie ma. w pewnym momencie zgasla i nie chciala odpalic. po 4 probie odpalenia cos chrobotnelo i gdy krece rozrucznikiem wydobywa sie dziny dzwiek wiskoza sie kreci ale lancuchy stoja. co sie moglo stac. podaje link do postu z problemem jaki byl wczesniej http://7er.pl/showthread.php/13540-e...-pukanie-vanos . z gory diekuje za odpowiedzi za rady. pozdrawiam
-
Urwany łańcuch zapewne,skoro dół się obraca(wał korbowy napędza paskiem pompę wody-wisco),a góra stoi(wałki rozrz.).
-
i w tym momencie co musze wymienic i jaki mniej wiecej bedzie tego koszt. nie znam sie na tym wiec z gory dziekuje za odpowiedz. jestem teraz zagranica i w kwietniu przed swietami zjezdzam z nia na lawecie. z tym ze jak naprawa bedzie trwala dlugo to lawete musze wyslac do polski wczesniej.
-
Jeśli na 100 % doszło do urwania łańcucha będziesz musiał odkręcić obie głowice i sprawdzić w jakim stanie są zawory(czy nie są pokrzywione,uszkodzone wymienić),co do kosztów ciężko cokolwiek teraz powiedzieć,napewno łańcuch będziesz musiał założyć nowy,planowanie głowic,nowe uszczelki...
-
nie mam pojecia ile to moze kosztowac ale licze sobie 4-5 tysiecy. powinienem sie zmiescic?? ewentualnie zakup i wmiane silnika
-
a skad wiesz ze łancuchy stoja zdjoles kapy? czesta przyczyna to pekniete slizgi
-
nie znam sie na tym ale jak sie odreci korek wlewu oleju to widac te lancuchy. przy probie odpalania wiatrak sie kreci a lancuchy nie. jezeli to sa "ślizgi" wiec co sie stalo bo nie wiem co to jest z gory dzieki za odpowiedz
-
Tak czy siak czeka Cię grubsza robota. Zaprowadź auto do jakiegoś ogarniętego mechanika niech zrzuci pokrywy i będziesz wiedział czy da się to jeszcze uratować. Ale wydaje mi się, że diagnoza z łańcuchem jest trafna tylko trzeba sprawdzić ile jeszcze bałaganu tam narobił.
~wysłane poprzez Tapatalk
-
łancuchy zadko sie zrywaja w twoim przypadku dol sie kreci a gora nie tak czy inaczej koszta duze
-
P.S. Na moje niefachowe oko wymiana na inny używany silnik będzie tańsza niż remont tego. Coś więcej będziesz widział jak zrobisz to co napisałem wyżej.
~wysłane poprzez Tapatalk