Potrzebuje porad- uk³ad ch³odzenia, ch³odnica, ogrzewanie
Witam
Wiem, ¿e postów o tym by³o miliony ale w ¿adnym jako¶ nie znalaz³em odpowiedzi na to co mnie meczy- otó¿ moja e38 cierpi z uk³adem ch³odzenia.
1. Mam ma³y wyciek z ch³odnicy- zaraz przy ukl odpowietrzania i teraz chcê kupic nowa i tutaj 1 problem- jest tego mnóstwo na necie od 220 do 560 orygina³ Behr'a. ma ktos zamiennik do tego modelu? jaki jest jako¶ciowo? zastanawiam sie czy siê na niego nie skusiæ...
2. Problem z ogrzewaniem- z górnych kratek leci mi zimne powietrze- z tylu dla pasa¿erów jest ciep³e (chocia¿ te¿ nie jest takie jak np u mnie w starym polo:/ ogrzewanie na nogi leci cieplejsze... Jak dobrze przygazuje to z kratek na górze idzie cieplejsze ALE nie gor±ce itd... (tak ma byæ czy sie niepotrzebnie martwiê?
3. ca³y czas mam taki problem ze wyskakuje mi komunikat ze malo p³ynu- odkrecam korek i jest juz ok woda "wraca". Czy to jest objaw zapowietrzenia? Mówie o odkreceniu na wy³aczonym silniku...
jaka jest szansa ze przez taka ma³a nieszczelno¶æ bêdzie sie zapowietrza³ uk³ad? czy problemu powinienem szukac gdzie indziej??
4. Przy jak juz bêde wymienia³ ch³odnice warto kupiæ srodek do p³ukania uk³adu ch³odzenia?? Boje siê, ¿e nagrzewnica mo¿e byc "brudna z osadu" i chcia³bym ja troche przep³ukaæ bonie chcê rozbebeszaæ ca³ego ¶rodka zeby sie dostaæ do nagrzewnicy...
Kto¶ ma do¶wiadczenie z tymi ¶rodkami?? s± bezpieczne?? bo nie chcê go rozszczelniæ...:/
PS: silnik ³apie normalna temperatuje i nie idzie ani do góry ani do do³u.