-
stuki z tyłu...
...zmieniłem sobie dzi¶ oponki na letnie (szersze)...
http://konnieciu.bestspace.pl/felgen1.jpg
zrobiłem na nich jakie¶ 200km dzi¶ i wszystko byłoby fajnie ale na koniec zachciało mi się po¶cigać z Volvo S60 D5 na opolskiej...
za pierwszym razem dostał o pół auta gdzie¶ na odcinku jakih¶ 200-300m a za drugim razem jak startowałem tak gdzie¶ z okolic 3000 obr z półsprzęgła co¶ mi tak zastukało z okolic tylnego mostu niepokoj±co... ale i tak dostał haha ;)))
no i własnie, stuk był taki podwójno-potrójny, do¶c suchy... nie wydaje mi się żeby to było co¶ "z mostu", co to jeszcze może być? dodam że czasami jak zmieniałem z 1 na wsteczny potrafiło mi co¶ raz tak metalicznie stukn±ć czasami... czy to może być jaka¶ poduszka mostu? albo co¶ w zawieszeniu? czy raczej póło¶?
gdy ruszam płynnie, nawet szybko to nie ma nic takiego, na innych biegach także bez efektów dĽwiękowych, tylko jak wtedy tak ostro dałem to się przytrafiło... jest się czego bać? ;-)
-
a spróbuj przykatować auto troszkę 3000obr i b±ka z miejsca zrób jak zastuka to znaczy że to dyfer.
-
A może tuleja tylnej belki, dzi¶ to przerabiałem. Wymiana nie zbyt skomplikowana.
-
mhm możliwe możliwe ja cały czas obstawiałem u siebie na dyfer jak będę obniżał moj± niunie to zajmę się i tym ;)
-
Ja zauważyłem że mi co¶ wali jak paliłem w miejscu i pu¶ciłem hamulec to też co¶ waliło wydaje mi się że to będ± jakie¶ tuleje w tylnych wahaczach
-
Dyfer jest osadzony na trzech tulejach,możliwe,że która¶ z nich jest do wymiany.Nie obejdzie się bez wjazdu na kanał...
-
dzi¶ ruszałem kilka razy szczególnie mocno, jechałem 200km/h, zrobiłem 240km i nic... przy 200 na nowych oponkach jedzie gładziusieńko, aż sie nie chce zwalniać... ;-)
Sam już nie wiem, chyba podjade na jakie¶ szarpaki na SKP żeby ktos zobaczył, nie chce żeby mi dyfer odpadł na jakim¶ zadupiu...
-
mhm nie powinno byc roznicy w jezdzie przy duzych predkosciach poprostu zacznij palic kapcia to w lewo to w prawo napewno da znac ^^