-
Test zegarów
Po teście zegarów w e38 740i wiem, że nie świeci się kontrolka motocyklisty w ACC. I teraz, czy wymieniając tę jedną żaróweczkę mam się spodziewać tego co było regułą w audi->strząchnięcie co najmniej kilku żaróweczek przy okazji wymiany? Czy w bmw jest jednak inaczej? Doda/m, że gdyby chodziło tylko o wymieniane szybko standardowe żarówki, nie byłoby sprawy, ale w audi musiałem naprawiać i wskaźnik automatu i wskaźnik termometru zewnętrznego. :smile:
-
Tam nie ma żarówek, tylko są diody.
Rozumiem, że chcesz tę kontrolkę uruchomić bo posiadasz ACC? ;)
-
Zaje... że mnie zrozumiałeś. Po takim wstępie, z tym ACC. Jeszcze w europie.:D
-
Podpinam się pod temat, czy podczas testu zegarów wskazówka na wskażniku temperatury również powinna wychylić się do maksimum? U mnie jest to max do 3/4 skali. Czy wpływ na ewentualną usterkę mogła mieć naprawa wyświetlacza pod licznikami, a konkretnie samo rozebranie zegarów?
-
Wskazowka od temperatury podczas testu powinna dojechac do maksimum.z tego co zauwazylem to przy drugim obiegu (podczas testu zegary odpalaja sie dwa razy) u mnie obrotomierz dochodzi do maksymalnych mozliwych do uzyskania podczas jazdy obrotow:-)
-
Skoro przy teście zegarów dioda motocyklisty w ACC się nie świeci rozumiem, że jest do wymiany? :confused:Czy może jest jeszcze jakaś ewentualność, np. programowe wyłączenie przy okazji kalibracji tempomatu?