Zakładam nowy temat o tematyce wypadkowej.
Umieszczane będą różne zdjęcia oraz reportaże z miejsc wypadków .
Temat ma na celu uświadomienie czym jest prędkość i jak się może zakończyć
Wersja do druku
Zakładam nowy temat o tematyce wypadkowej.
Umieszczane będą różne zdjęcia oraz reportaże z miejsc wypadków .
Temat ma na celu uświadomienie czym jest prędkość i jak się może zakończyć
Dobrze byłoby nie tyle epatować spektakularnymi fotografiami ile zajmować się Analizą Zdarzenia. Sytuacją sprzed, w trakcie, i po Zdarzeniu. Fachową pomocą i poradą w Zdarzeniu. Foty, filmy, reportaże też. Popieram.:)
To może ja zacznę, należy zawsze patrzeć w lusterko wsteczne bo nie wiadomo czy baran jadący za nami patrzy przed siebie. Skończyło się niby nie groźnie chwila w szpitalu, 2 tygodnie rehabilitacji ale uraz został do dzisiaj :)
http://images37.fotosik.pl/624/a4c4ce74203f237dmed.jpg
Ja stałem, on uderzył we mnie z prędkości ok 60-50km/h. Honda zrobiła się krótsza o jakieś 15cm, ale jeździła :)
Dobre auto i zawyżanie swoich umiejętności często prowadzi do strasznych efektów.
oceńcie sami.
http://img140.imageshack.us/img140/4231/s81i.jpg
Audi S8 rozpadło się na dwie części
http://img40.imageshack.us/img40/2752/s84b.jpg
Taa.. Jeździłem podobnym autem, s8 360kM. Też gostek zatarasował mi drogę na moim pasie.:( Wysiadłem bez szwanku, audi nie rozpadło się na dwie części ale odpuściłem sobie już jakąkolwiek naprawę. A z hamulcami, nie wiem jak z hondami ale jeśli idzie o bmw, a jeżdziłem 520d, teraz jeżdżę 740i to przede wszystkim, zanim zahamujesz to popatrz w lusterko wsteczne. Audi, hamulców w pojęciu bmw, nigdy nie miało, czy to b4, a6, czy s8. Bmw zaryje się w mordę, a audi kiedyś tam zahamuje, taka to jest różnica. Jak chcesz jeździć bmw, naucz się patrzeć w lusterka i przepuść KAŻDEGO! szybkiego amatora. Niech se leci, byle nie za tobą.:)
Pokazane audi na fotkach to s8 340 konne
To nie prędkość jest przyczyną wypadków - zauwazcie,że policja juz nawet nie szuka innych przyczyn - w z godzie z mediami przyjeło się że TO JEDYNA PRZYCZYNA. Piękna nagonka plus mase fotoradarów przynosi tylko kase do budżetu a jak ktoś spyta po cholere tego tyle (radarów) to każdy powie - no przecież tyle osób ginie przez prędkosć !?
Należy się zastanowić jak edukować ludzi do wspólnego "życia" na drodze, urzywanie kierunkowskazów, KULTURA itd itp...
Zgodzę się, że prędkość nie zawsze jest przyczyną, ale na nią najłatwiej zgonić bo przecież "gdybyś jechał wolniej nie doszłoby do tego". Jestem właśnie po wypadku i operacji na rękę bo pewna para (mężczyzna i kobieta) wbiegli mi z lewej strony przed auto w terenie niezabudowanym. Było już ciemno i jechałem z prędkością 80-90 km/h, a jedyne co zdążyłem zrobić to odbić mocno w prawo co doprowadziło do poślizgu. Potem tylko walka z kontrowaniem, obrót o 180* i uderzenie w auto jadące z naprzeciwka:( Piesi uciekli a policja stwierdziła, że nie było pieszych tylko jechałem za szybko...hmmm...
Jakbyś jechał 100 to byś przejechał zanim by Ci wyskoczyli - takie wyliczanki są bez sensu...