-
Sterownik IHKA
Panowie, mam mały problem może któryś z was się orientuje. Posiadam w swojej 7er sterownik IHKA o numerach Bosch 9 140 010 093 IHKA 8 390 088.9 nie mogę takiego dostać nigdzie, natomiast znalazłem ów sterownik ale o numerach Bosch 9 140 010 095 IHKA 8 390 088.9 Powiedzcie czy będzie on pasował??
-
Ten drugi moduł pochodzi na 100% z modelu poliftowego, więc powinien pasować, różnica w numeracji może wynikać z faktu iż może on mieć dodatkową funkcję Automatycznego obiegu zamkniętego.
-
Właśnie u mnie jest a opcja AUC i mam po liftowe auto 92' kurde mam dylemat chyba go kupie i podepne i wtedy sie okaże.
-
Myślę że wszystko powinno być OK bo ja taki moduł wyciągnąłem z e32 M60B60 właśnie z Auc, a z ciekawości to za ile masz do kupna ten moduł?
-
stary narpierw upewnij sie ze podpięcie wtyczek są takie same robiłem znajomemu to i moje dwa sterowniki nie pasowały miły inne gniazda do wpięcia wtyczek
-
Nie ma sprawy jakby co dysponuję takim sterownikiem i mogę podesłać również i fotki. :-)
-
Już kupiłem za 60 z przesyłką. Wtyczki były tylko 2 takie jak by płaskie bądz z takim jakby językiem z boku na każdej wtyczce. Za pare dni jade do kumpla działać i zobaczymy jak to będzie. A Ty jaką masz na sprzedaż?? końcówka 095 czy 093 ??
-
-
Podepnę się pod temat jako, że od dłuższego czasu borykam sie z problemem braku wysterowania EZ.
Podmieniałem już 4 panele, zmieniłem komputer (ten za filtrem powietrza) i wciąż to samo.
Dopiero w ostatnim czasie dopatrzyłem się naklejki na obudowie całego układu grzewczego, która zdaje się sugerować, że jest to układ z AUC, a wszystkie panele, które posiadałem nie miały tego "A" w kółeczku i w związku z tym moje pytanie brzmi, czy wszystkie panele, które sprawdzałem do tej pory były niewłaściwe i czy w ogóle ten układ grzewczy pochodzi z tego auta, czy może doszło do jakiegoś swap'a ?
Zdjęcie układu: http://imageshack.us/photo/my-images/64/image067my.jpg/
Zdjęcie rewersu panela:http://imageshack.us/photo/my-images/221/image068xl.jpg
Dodam, że nie mogę na realoem dojść po numerze z pierwszego link'a skąd owe urządzenie pochodzi.
Wklejam jeszcze wyciąg z VIN'u auta:
Nazwa (ETK)
S213A HILL DESCENT CONTROL (HDC) Automatyczna ukł. przeciwpoślizgowy
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa
S303A INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG Ochrona wnętrza z czujn. alarm. nachyl.
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego
S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią
S472A CENTER ARMREST FRT DRIVER/PASS Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S560A CO-PILOTS IN RR COMPARTMENT Lamki do czytania w tylnym siedzeniu
S571A BOOSTED POWER SUPPLY Silniejsze zasilanie prądem
L813A FRANCE VERSION Wersja krajowa Francja
Będę niezmiernie wdzięczny za każdą wskazówkę...
-
Witam. Panowie jak sprawdzić o jakim numerze sterownik powinien być w aucie, od kiedy kupiłem auto walczę z ciepłym powietrzem i ręce mi juz opadają. Wyżej jest zdjęcie sterownika i za numerem jest dopisane AUC, na sterowniku u mnie tego nie ma a na panelu mam taka funkcję i teraz już nie wiem czy zły jest sterownik czy zły jest panel.