-
BRC M60B40 Ma³y problem
Witam,
W koñcu po przemy¶leniach postanowi³em za³o¿yæ instalacje LPG. Ba³em siê tego trochê ale jak policzy³em sobie co i jak to siê zdecydowa³em. Niestety trapi mnie ma³y problem. Jak temperatura za oknem jest niska to podczas jazdy autem w momencie prze³±czania siê z pb na lpg w kabinie czuæ gaz przez jaka¶ chwile. Dzieje siê tak tylko podczas tego pierwszego prze³±czania siê(temp. prze³±czania pow 40 st.). Jak by³o kilka dni cieplejszych gaz by³ mniej wyczuwalny praktycznie wcale. A jak sobie zrobi³em d³u¿sza trasê to po ponownych odpalaniach auta (by³o rozgrzane) nie by³o w ogóle czuæ gazu. Instalacje mam dopiero 3 tyg. By³em w zak³adzie gdzie j± montowano sprawdzali szczelno¶æ i nic wszystko ok, Niestety sprawdzali j± na rozgrzanym silniku. Na zimnym nie mieli jak bo do zak³adu mam 50 km. Jest to kompletna instalacja brc seqent 56.
Mo¿e mieli¶cie podobne problemy i pomo¿ecie mi, przyznam szczerze spêdza mi to sen z powiek.
-
Posprawdzaj wszystkie opaski. Przewody gazowe jak s± zimne to troche sztywniej± (chocia¿ twoje nowe nie powinny).