Gdzie można wyregulować reflektor na lampie ? (oglądałem ją kilka razy i nie wiem czym tam się kręci żeby trochę podnieść światło).
Wersja do druku
Gdzie można wyregulować reflektor na lampie ? (oglądałem ją kilka razy i nie wiem czym tam się kręci żeby trochę podnieść światło).
Są od góry dwa otwory w pasie przednim. Jeden przy samym błotniku, a drugi powinien być koło zamka. Jak spojrzysz w nie to zobaczysz śrubu do regulacji. Po powrocie z pracy postaram się zrobić w garażu zdjęcie takiego reflektora bo gdzieś posiadam - może to trochę naświetli. Niemniej jednak korekty też można dokonać w samym module świetlnym, przy korekcji kontów.
Czuje się zobowiązany i bardzo dziękuję.
Paweł , Tobie dobrze świecą, i regulują.
Źle !! testowałem zatrzymałem Mercedesa i BMW w tej samej odległości od bramy garażu (około 1,5 metra) i mercedes świecił wyżej niż BMW. Dodam, że w Mercedesie mam lepszą widocznosć niż w BMW dlatego też chcę lekko podnieść 2 reflektory do góry.
Ja kiedyś miałem ustawione dobrze, urwałem jeden z czujników od samopozomowanie, ale mimo wszystko świecily dobrze, choć z tego co słyszałem powinny "pływać" w tym momencie. Po wymianie czujnika światła zaczęły świecić bardzo blisko. W programie miały prawidłowe parametry. Nie pozostalo nic innego jak na śrubie podkręcić i wszystko grało :)
Nawet mi się udało w kompie w pracy jakieś zdjęcie znaleźć.
Ta regulacja zaraz nad silniczkiem i obok gniazda światła postojowego służy do regulacji wysokości, druga do regulacji bocznych.
http://img17.imageshack.us/img17/3882/regulacjae.jpg
mega mega dzięki :) już czuje że dzisiaj będę oświetlał statki powietrzne :D
Mi zrobili za darmo i zawsze patrzę im na łapy jak to robią aby wiedzieć co do czego służy :D