Witam. Czy ka¿dy egzemplarz e38 ma na tylnej pó³ce miejsce na 4 g³o¶niki niskotonowe ?? czy tylko te z zestawem hi-fi ??
Wersja do druku
Witam. Czy ka¿dy egzemplarz e38 ma na tylnej pó³ce miejsce na 4 g³o¶niki niskotonowe ?? czy tylko te z zestawem hi-fi ??
tylko hi-fi
Szkoda... :( No ale dziêki za odp Pozdro
Nie tyle Hifi co Top Hifi.
By³y 3 systemy w E38
- najubo¿szy Proffesional
- Hifi
- Top-Hifi
Dopiero w tym ostatnim by³y g³o¶niki na tylnej pó³ce i dodatkowe opcje DSP.
Ale wydaje mi siê, ¿e miejsce jesli chodzi o kszta³t karoserii w tym miejscu jest takie same we wszystkich wersjach. Wystarczy tylko wymienic odpowiednie elementy w tylnej pó³ce. Nie wyobra¿am sobie by by³a inaczej t³oczona karoseria :)
Karoseria jest taka sama. Wystarczy zmieniæ pó³kê(górn± czê¶æ) i za³o¿yæ pud³o z g³o¶nikami. Tyle, ¿e nadal nie gdzie ich pod³±czyæ.
Dopiero w Top-hifi jest wzmacniacz, który obs³uguje pó³kê.
Inna opcja to próba zasilenia pó³ki z dodatkowego wzmacniacza, ale nie wiem czy to gra warta ¶wieczki.
A wie kto¶ mo¿e jaka to musi byæ pó³ka i czy jest jaki¶ problem z podpiêciem wzmacniacza pod oryginalne radio ?
Systemy HiFi i Top HIFI posiada³y dodatkowe wzmacniacze.
W przednich drzwiach s± po 3, a nie 2 g³o¶niki na stronê(jeszcze ¶redniotonowy obok wysokotonowego), w tylnych drzwiach te¿ s± wysokotonowe, których w proffesional nie ma.
Ka¿dy z tych g³o¶ników jest osobno pod³±czony do wzmacniacza z HIFi/Top HIFI. Tak wiêc chc±c mieæ pe³ne Top HIFI nale¿a³oby przerobiæ ca³± wi±zkê, jak ju¿ mówi³em gra nie warta ¶wieczki.
Poszukaj na allegro i na forum pod has³em E38 DSP, to sam siê przekonasz co i jak. Jak liczysz na wiêksz± ilo¶æ basu, to od razu mówiê, ¿e sza³u nie ma
Z mojego vin wynika ¿e mam HIFI SYSTEM PROFESSIONAL a mam 14 g³o¶ników. Czego¶ tu n ie rozumiem. Czy samo profesional to co innego? Z tego co mi wiadomo to hifi professional jest najlepszym audio montowanym seryjnie w e38. Je¶li siê mylê, to czekam na poprawê mojej wypowiedzi.
Professional to siê radia nazywa³y. A nie najubo¿szy system graj±cy. Hi-Fi Professional jest w ETK oznaczony jako Top Hi-Fi a w instrukcji obs³. jako DSP professional.