-
wymiana swiec w 750
....aloha nie moge doszukac sie tematu swiec jakie polecacie panowie do mojej malenkiej 750..slyszalem ze NGK sa dobre kupowac je po jakims symbolu czy cos takiego czy wystarczy ze bedą z firmy NGK chyba ze polecacie jakies inne....z gory dzieki na info....
-
jak masz kaskę to ngk irridum. Alę są drogie, a biorąc pod uwagę 12 szt to będą bardzo drogie!
-
hehe na same swiece licze gdzies tak z 200zł jak to sie mowi cos za cos:)))
-
200zl ? tyle to ja wydaje do R6 swojej :D
-
kumpel mi dzwownil ze ma dlamnie swiece za 200 z ngk.....ja tam na swiecach kompletnie sie nie znam:)
-
producent BMW
model 750 i E38
rocznik 11.1994 - ...
cylinder (cyl.) 12
litr (l.) 5.4
kilowat (kW) 240
świece BKR6EQUP
nr zamówienia 3199
V-Line 30
To świece, które już mam przetestowane mają 4 elektrody i są dedykowane dla tego silnika...
W 4,4 mam takie same... ;)
-
i wszystko jasne dzieki za info panowie a szczegolnie Pablo:)
-
a ja sobie poczekam na opis wrażeń związanych z wymianą tych świec ( oczywiście jeśli będziesz je sam zmieniał ) ja już miałem przyjemność wymiany w 750 ... powiem ,że impreza była przednia :)
-
hehe sam sie za nie nie zabieram podobno dostac sie do tych od strony skrzyni biegow niezle nalezy sie spocic znajomy z serwisu ma jakis specjalny klucz aby ulatwic sobie zycie z wymianą ostatnich swieczek ja osobiscie sam sie za nie nie zabieram:) z jego praktyki malo kto wymienia na serwisie ludziom wlasnie te ostatnie swieczki dobrze czasem miec uklady:))))i wiem ze wszystko bedzie nalezycie zrobione....
-
Czsami z braku dojścia ich nie wymieniają ....